banner359

Bütünşehirin Nimetleri İnegöl’e Yağdı

Kapanmadan önce Bursa İl Özel İdaresi 17 ilçede köy yolları için 7 milyon TL’lik yatırım yaparken, Büyükşehir Belediyesi sadece İnegöl ilçesinde 18 milyon TL’lik harcamayla yenilenen köy yollarını ulaşıma açtı. Büyükşehir Belediye...

21 Ekim 2015 Çarşamba 13:08
Bütünşehirin Nimetleri İnegöl’e Yağdı
Kapanmadan önce Bursa İl Özel İdaresi 17 ilçede köy yolları için 7 milyon TL’lik yatırım yaparken, Büyükşehir Belediyesi sadece İnegöl ilçesinde 18 milyon TL’lik harcamayla yenilenen köy yollarını ulaşıma açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Yaptıklarımız daha başlangıç. İnegöl için yapacak daha çok işimiz var” dedi.
Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesinin ardından ilçelerde en ücra mahallelere kadar ekipler gönderip sıkıntıları tespit eden Büyükşehir Belediyesi, halkın acil beklentisi olan yatırımları bir bir devreye alıyor. İnegöl ilçesinde de çatısı çöken pazar yerinin temelini atıp, Alanyurt Uludağ Camii’nin çevre düzenlemesini hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, daha sonra hizmet yağmurunda rotayı kırsal kesime çevirdi. İlçe genelinde bir yıl içinde yenilenen yolların açılışı Hocaköy’de düzenlenen ortak törenle hizmete açılırken, Yenice’de sulama tesisi, Halhalca’da da 6 köyü ilgilendiren içme suyu hatlarıyla ilgili proje ve su depolarının temeli atıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hocaköy’de düzenlenen toplu yol açılışı töreninde yaptığı konuşmada bütünşehir yasasının avantajlarının uygulamalarla görülmeye başlandığını hatırlattı. Yasa çıkmadan önceki yıl Özel İdare’nin Bursa’nın 17 ilçesinde köy yolları için yaptığı yatırımın 7 milyon TL olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, son bir yıl içinde sadece İnegöl’de yaptıkları yol yatırımının 18 milyon TL’yi bulduğunu ve bu yatırımların hala devam ettiğini vurguladı. Eskiden ilçe belediye başkanlarının bile köylere en ufak bir yatırım yapmasının kanunen yasak olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Yerel yönetimlerin sıkıntısını en iyi bilen cumhurbaşkanımız sayesinde yerelde yetkiler arttı. ‘Bütünşehir olunca ne olacak’ deniyordu. İşte olan ortada. Büyükşehir de burada, İnegöl Belediyesi de burada çalışıyor. Özel İdare’nin bütün Bursa’ya yaptığı yatırımın iki katından fazlasını sadece İnegöl’e yaptık. Büyük bütçeli yatırımlar ilçelerle, kırsal kesimle buluşmaya başladı. Merkezde ne varsa ilçelerde ve en ücra mahallelerde de olacak dedik. İşte yeni yollar, spor tesisleri, sosyal donatı alanları, bunların yanında kırsal kalkınma yatırımları hepsi ortada. Çiftçimizi her alanda destekliyoruz. Daha kaliteli üretim için sulama göletleri yapıyoruz, ürün toplama merkezleri kuruyoruz, ekipman desteği sağlıyoruz. Çiftçimizin geliri artsın diye her türlü desteği yapıyoruz. Bunlar daha başlangıç. İnegöl için daha yapacak çok işimiz var. Öncelikli meseleleri gündemimize alıp, bir bir hayata geçiriyoruz” diye konuştu.
Yenice’de düzenlenen Kapalı Sulama Sistemi temel atma törenine katılan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ise, gelişme ve kalkınma için istikrar ortamının önemine vurgu yaptı. Halka hizmet etmeyi Hakk’a hizmet olarak gören bir anlayış içinde olduklarını dile getiren Ala, “Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetler ortada. Bugüne kadar nasıl olduysa bundan sonra da siz bize güvenin yeter. Hizmet etmesi bizden. Her türlü imkanımız var. Yeter ki problem çözme iklimini ortaya koyacak siyasi bir iradeyi seçimlerde Türkiye’ye armağan edelim. Önümüzdeki 4 yılda Büyükşehir yasası sistemiyle tüm sorunları çözer ve yolumuza devam ederiz” dedi.
Halhalca köyünde düzenlenen ve 6 köyün içme suyu sorununu ortadan kaldıracak olan içme suyu hattı temel atma töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “2014 seçimleri öncesinde bu köye geldiğimizde içme suyu sıkıntısından bahsedildi. Ben de bunların kolay hallolacak işler olmadığını söylemiştim. Ama Büyükşehir yasası ile yol, içme suyu, üst yapı gibi birçok sorunun biteceğini söylemiştim. Çünkü kanunen bizim size 1 metrekare bile kilit parke yapmamız mümkün değildi. Ama Cumhurbaşkanımızın vizyonu ile Büyükşehir yasası devreye girdi ve içme suyu başta olmak üzere tüm hizmetler bu bölgelere gelmeye başladı. Bunlar daha başlangıç. Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle kırsal kesimdeki hayat standardını yükseltmenin gayreti içindeyiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından tamamlanan yollar hizmete açılırken, Yenice Sulama Göleti ve Halhalca’da da içme suyu hattının temeli atıldı.
İnegöl Hocaköy Mahallesinde 2500 metre yolda 8 bin ton sıcak asfalt çalışması gerçekleştirildi. İlçe genelinde ise 26 bin 888 metre yolda, 49 bin175 ton sıcak asfalt kaplama yapıldı. 79 bin 200 metre sathi kaplama yapılırken, 50 bin 165 metrekare parke taşı teslim edildi. Yollar için yapılan yatırımlara yaklaşık 18 milyon TL harcandı.
Sondaj sistemiyle yeraltından sağlıksız içme suyu tüketen Şehitler, Halhalca, Karagölet, Çavuşköy, Sungurpaşa ve Boğazköy Mahalleleri içme suyu isale hatları ve su depolarının temeli atıldı. Yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olacak proje kapsamında 31 kilometre isale hattı imalatı ve toplamda 6 adet su deposu imalatı gerçekleştirilecek.
Yenice’de 1983 yılında açık olarak yapılan ve günümüzde ihtiyacı karşılayamayan sulama sistemi de kapalı olarak yeniden düzenleniyor. Toplam isale hattı uzunluğu 9 bin 725 metre olan proje ile 1718 dekar alan sulamaya açılacak ve su israfının da önüne geçilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<