banner359

Dayı Karacabey’den 136 Öğrenciye Burs

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Dayı Karacabey Yardımlaşma Derneği’ni Ziyaret Etti.

29 Ekim 2015 Perşembe 13:35
Dayı Karacabey’den 136 Öğrenciye Burs
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Dayı Karacabey Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti.
Karacabey Belediyesi’nin teşvikiyle geçen yıl kurulan Dayı Karacabey Derneği’nin başarılı çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Özkan, “Yıllardır Karacabey’de bir hayır kurumunun eksikliği önemli ölçüde hissediliyordu. Kimsesizlere, hasta ve yaşlılara el uzatılması, üniversite öğrencilerine burs verilmesi gibi elzem olan Yardım Derneğinin kurulması için çalışmalara göreve gelir gelmez başladık. Belediyemizin ve hayır işlerine kendine adamış gönüllerle bu güzide derneğin kuruluşunu gerçekleştirdik. Geçen yıl yeni kurulan derneğimizce 34 üniversite öğrencisine aylık 150 Tl olmak üzere 8 ay karşılıksız burs verildi. Çok şükür ki bu yıl bu rakamın hayırseverlerin de katkıları ile 136 kişiye çıkarılması oldukça sevindirici” şeklinde konuştu.
Dernek Başkanı Abdullah Yalazı da, “Hayırsever Karacabeylilere ve belediyemize sundukları katkı için sonsuz minnettarız. İlçemize adını veren ve Karacabey’in kurucusu Dayı Karacabey gerçek bir hayırseverdi. Bugün huzur içinde yatmakta olduğu İmaret camii bahçesi aynı zamanda adında anlaşılacağı üzere bir imarethane, fakir fukaraya ev sahipliği yapan bir külliye idi. Derneğimizin de adını taşıyan Dayı Karacabey’in şanlı adına yaraşır hayır işlerine imza atıyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<