banner359

Hüseyin Şahin: "Gençleri İş Dünyasına Kazandıracağız"

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türkiye’nin yeni müteşebbislere ihtiyacı olduğunu belirterek, gençleri iş dünyasına kazandıracak sağlam projeler hazırladıklarını söyledi.Seçim çalışmalarını tam gaz sürdüren AK Parti...

25 Ekim 2015 Pazar 16:34
Hüseyin Şahin: "Gençleri İş Dünyasına Kazandıracağız"
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türkiye’nin yeni müteşebbislere ihtiyacı olduğunu belirterek, gençleri iş dünyasına kazandıracak sağlam projeler hazırladıklarını söyledi.
Seçim çalışmalarını tam gaz sürdüren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türkiye’nin en büyük ahşap palet üreticilerinden biri olan İnegöl’ün Hasanpaşa Köyü’ndeki Balcıoğulları A.Ş. fabrikasını ziyaret etti. Firma ortaklarından Muzaffer ve Akın Balcıoğlu’nun daveti üzerine Hasanpaşa Köyü’ne giden Şahin, işçilerle öğle yemeği yedi. Yemek sonrasında işçilerle sohbet toplantısı düzenleyen Şahin, partisinin seçim beyannamesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
1 Kasım seçimleri öncesinde güzel bir seçim beyannamesiyle halkın karşısına yenilenmiş olarak çıktıklarını kaydeden Şahin, “7 Haziran seçimlerinde bizlere önemli destekte bulundunuz. Türkiye ortalamasının yüzde 17 üzerinde oy verdiniz. İnegöl’den yüzde 58 aldık. Fakat bu oran iktidar çıkartmaya yetmedi. Milletimiz çareyi, yarınları AK Parti’den bekliyor. Bunları beklerken daha çok çalışalım diye bize küçük bir ayar verdi. Biz de bu ayarı aldık. Kendimizi yenilenmiş bir şekilde vatandaşımızın önünde hazır hissediyoruz” dedi.
Türkiye nüfusunun yaş ortalamasının 18 ile 35 arasında yoğunluk kazandığını hatırlatan Şahin, gençlere iş imkanları sağlayacaklarını, iş kurmaları için de kredi desteği vereceklerini kaydetti. Gençleri istihdam ederek, ekonomiye katkı sağlanması gerektiğini vurgulayan Şahin, “2009 yılından bu güne kadar 6 milyon insan işe girmiş. Bu gençlere iş kurabilmeleri için proje dahilinde 50 bin lira karşılıksız destek vereceğiz. Yetmediğinde ise 100 bin liralık faizsiz kredi vereceğiz. 150 bin lirayı kendilerine iş kurabilmeleri için vereceğiz. İş kuracak gençler, kendisi gibi genç olan ve hiç sigortaya girmemiş gençleri işe aldığında bir yılda onların ücretlerini devletimiz ödeyecek. Bundan da üç yıl vergi almayacağız. Türkiye’de yeni müteşebbislere ihtiyacımız var. Böylece gençlerimizi iş dünyasına teşvik edecek bir program hazırladık” diye konuştu.
Şahin, çiftçilere daha çok destek vereceklerini, gübre ve yemde KDV’yi kaldıracaklarını belirtirken, asgari ücretin bin 300 lira ya çıkarılacağını tekrarladı. Şahin, ziraat yapan genç işçilere 30 bin lira karşılıksız hibe, emeklilere yılda bin 200 lira ek ücret vereceklerini, konutu olmayan emeklileri de cüzi taksitlerle konut sahibi yapacaklarını ve öğrenci burslarının sayısını artıracaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<