banner359

İş Sağlığı Ve Güvenliği Projesine BTSO’dan Start Verildi

İş Sağlığı Ve Güvenliği Projesi Start Aldı

13 Eylül 2015 Pazar 15:09
İş Sağlığı Ve Güvenliği Projesine BTSO’dan Start Verildi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün mobilya, kimya, tekstil, deri ve gıda sektörlerinde ‘İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’ (İSGİP) kapsamındaki tanıtım toplantılarına Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) start verildi.
Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Türkiye ekonomisinin lider şehirlerinden biri olan Bursa’da iş sağlığı ve güvenliğini uluslararası standartlara taşımak amacıyla önemli projelere imza attıklarını söyledi. Bu kapsamda 2014 yılında öncü bir rol üstlenerek BTSO bünyesinde Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’ni (MESYEB) hayata geçirdiklerini belirten Umutkan, MESYEB’in sadece Bursa’ya değil, Güney Marmara’ya da hizmet verdiğini kaydetti. Yerel ve küresel ekonomide güçlü rakiplerle mücadele eden Bursalı firmaların nitelikli işgücüne ihtiyacı olduğunu dile getiren Umutkan, bu kapsamda geliştirilen İSGİP’in de büyük önem taşıdığını vurguladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü Coşkun Demirci, mobilya, kimya, tekstil, deri ve gıda sektörlerinde Bursa ile birlikte Ankara, Kocaeli, Uşak ve Konya’da pilot uygulama gerçekleştireceklerini ifade etti. Her sektör için seçilen 4 işletmede sunacakları iş sağlığı ve güvenliği hizmeti ile risk değerlendirmesi, performans izleme çalışmaları ve acil durum planlarının hazırlanması gibi çalışmaları gerçekleştireceklerini anlatan Demirci, “Proje kapsamında seçilen firmalarımız, binlerce liralık bir hizmetten ücretsiz olarak yararlanmış olacak. Pilot uygulamamız yaklaşık 22 ay sürecek. Tanıtım toplantılarına Bursa’dan start verdik. Projenin yaygınlaştırılması çalışmaları da 2017 yılının Haziran ayında başlayacak” diye konuştu.
Demirci, projeden yararlanmak isteyen firmaların başvurularını müdürlüklerinin web sitesi üzerinden 27 Eylül 2015 tarihine kadar gerçekleştirilebileceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<