banner359

Kestel Yeni Hastanesini Bekliyor

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan Kestel’e yeni yapılacak olan Kestel Rafet Kahraman Hastanesini 2018 yılının başına yetiştirebilmek için uğraştıklarını söyledi.Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan geçtiğimiz ay Sağlık...

20 Mayıs 2016 Cuma 15:13
Kestel Yeni Hastanesini Bekliyor
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan Kestel’e yeni yapılacak olan Kestel Rafet Kahraman Hastanesini 2018 yılının başına yetiştirebilmek için uğraştıklarını söyledi.
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan geçtiğimiz ay Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun temelini attığı Kestel Rafet Kahraman Devlet Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Türkiye’nin en modern hastanelerinden birini inşa ettiklerini belirten Dr. Akan, "Hastanemizin şu an inşaatı devam etmektedir, bittiğinde gerek mimari yönden gerekse verdiği hizmet yönünden vatandaşlarımızın birçok sağlık hizmetini karşılayacak modern ve kapsamlı bir sağlık tesisi olacak. Bu hastane ile 55 bin nüfuslu Kestel’de vatandaşlarımız kendi ilçelerinde daha iyi imkanlarla tedavi olma şansını yakalayacak" dedi.
"47 MİLYON DOLARA MAL OLACAK"
Yaklaşık 47 milyon dolara mal olacak hastanenin masraflarının bir kısmını üstlenen Ferudun Kahraman ve ailesine de teşekkür eden Dr. Akan, “Hastanemizi hayırsever iş adamı Ferudun Kahraman ve ailesinin katkılarıyla inşa ediyoruz. 23 bin kilometre kare alan üzerinde bulunacak hastanemiz toplam 157 yatak kapasitesine sahip olacak, içerisinde 40 poliklinik, toplam 6 ameliyat odası ve 20 yatak yoğun bakım ünitesi yer alacak. Hastanemizi 2018’in başına yetiştirebilmek için uğraşıyoruz" şeklinde konuştu.
"KENTİN DOĞUSUNDAKİ EN BÜYÜK HASTANE OLACAK"
Kestel Rafet Kahraman Devlet Hastanesinin kentin doğusunun yükünü hafifletecek modern ve çağın ihtiyaçlarına cevap verecek bir hastane olacağını belirten Dr. Akan, "Kestel Rafet Kahraman Devlet Hastanesi, Bursa için stratejik konumu itibariyle sağlık yatırımları açısından önemli bir konumda. Hastanemiz yatak sayısı bakımdan kentin doğu yakasının en büyük hastanesi olacak. Bu nedenle Yıldırım ve Gürsu’nun doğu mahallelerindeki vatandaşlarımızında faydalanacağı bir hastane olacak ve bu ilçelerdeki yükü hafifletecektir" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<