banner359

MS Hastaları Ve Yakınları Nilüfer’de Bilgilendirildi

Nilüfer Belediyesi ve Bursa Multipl Skleroz Derneği iş birliğiyle düzenlenen konferansta MS hastalığı ve bu hastalıkla mücadele ele alındı.Nilüfer Dernekler Yerleşkesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla önemli bir konferansa ev...

06 Aralık 2015 Pazar 10:28
MS Hastaları Ve Yakınları Nilüfer’de Bilgilendirildi
Nilüfer Belediyesi ve Bursa Multipl Skleroz Derneği iş birliğiyle düzenlenen konferansta MS hastalığı ve bu hastalıkla mücadele ele alındı.
Nilüfer Dernekler Yerleşkesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı. Bursa Multipl Skleroz Derneği Başkanı ve Uludağ Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Turhan, MS hastası ve yakınlarına bilgiler verdi. MS hastalığının Türkiye’de 50 bine, dünyada da 2 buçuk milyona ulaştığını söyleyerek, “Bu hastalık erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir. Hastalık hakkında ciddi ilaç üretimi var. Ancak hasta da kendine bakmalı. Sigara içilmemeli, dengeli beslenerek düzenli uyku alınmalı. Moral çok önemli. Kadınlarda daha çok görülen bir hastalık, erkeklerde daha ağır seyredilebiliyor. D vitamini bu hastalık için çok önemli. Güneş ve deniz ürünleri D vitamini açısından çok çok önemli” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<