banner359

Nilüfer Belediyesi’nden sahne eseri yazma yarışması

Nilüfer Belediyesi “Tiyatro”, yazarlara ve gençlere cesaret verecek bir yarışmaya imza atıyor.Nilüfer Belediyesi “Tiyatro”, Mitos Boyut Tiyatro Yayınları ile birlikte “Sahne Eseri Yazma Yarışması” düzenliyor. Yarışma ile tiyatro...

03 Nisan 2017 Pazartesi 15:36
Nilüfer Belediyesi’nden sahne eseri yazma yarışması

Nilüfer Belediyesi “Tiyatro”, yazarlara ve gençlere cesaret verecek bir yarışmaya imza atıyor.

Nilüfer Belediyesi “Tiyatro”, Mitos Boyut Tiyatro Yayınları ile birlikte “Sahne Eseri Yazma Yarışması” düzenliyor. Yarışma ile tiyatro camiası başta olmak üzere sanatçı ve edebiyatçıları teşvik etmeyi hedefleniyor. Aynı zamanda yarışma aracılığıyla vatandaşların, yeni oyun metinleri ve birbirinden değerli sanatçılarla bir araya gelmesi, yerli oyun repertuarını genişleterek oyun yazan yazarların desteklenmesi de hedefleniyor.

Organizasyonundan ve başvuru sürecinden Nilüfer Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü’nün sorumlu olduğu yarışmaya, adaylar, en fazla bir eser ile başvurabilecek. Yarışma oyunlarının, daha önce basılmamış ve sahnelenmemiş olması gerekiyor.

Daha önce herhangi bir oyunu ödenekli tiyatrolar ya da Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen tiyatrolarda sahnelenmeyen yazarlara açık olan yarışmada, Nilüfer Belediyesi tarafından bir kişiye verilecek olan “özel ödül” için ise bu şart geçerli değil. “özel ödül” kategorisi herkese açık olacak.

Başvuru sahipleri, dereceye giren oyunlar üzerindeki basılı ve dijital bütün kullanım haklarını birinci baskı için Nilüfer Belediyesi ve Mitos Boyut Tiyatro Yayınlarına devrettiğini kabul etmiş olacak ve dereceye giren oyunlar Nilüfer Belediyesi tarafından 3 yıl içinde sahnelenebilecek.

Konu kısıtlamasının olmadığı yarışmada oyunların Türkçe yazılması şartı da var.

Yarışmaya başvurular 30 Haziran 2017 tarihinde saat 17.00’de sona erecek. Katılımcılar başvuru formunu http://www.nilufer.bel.tr/nilufertiyatro adresinden temin edilebilecek. Birincilik ve Nilüfer Belediyesi Özel Ödülü’nün 6 bin TL, ikincilik ödülünün 5 bin TL, üçüncülük ödülünün de 4 bin TL olduğu yarışmada ödüle değer bulunan oyunlar 2 Ekim 2017 tarihinden itibaren http://www.nilufer.bel.tr/nilufertiyatro adresinden duyurulacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<