banner359

Rotary Dünya Gençlerini Buluşturdu

Rotary 2440. Bölge Federasyonu, bu yıl ikincisini düzenlediği Gençlik Barış Forumu kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen gençleri İzmir’de ağırladı. Konuk gençler, 5 günlük etkinlik kapsamında Türk kültürünü yakından...

23 Nisan 2016 Cumartesi 14:05
Rotary Dünya Gençlerini Buluşturdu
Rotary 2440. Bölge Federasyonu, bu yıl ikincisini düzenlediği Gençlik Barış Forumu kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen gençleri İzmir’de ağırladı. Konuk gençler, 5 günlük etkinlik kapsamında Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu.
İlki geçen yıl şubat ayında düzenlenen Gençlik Barış Forumu’nun bu yıl 16-20 Nisan 2016 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirildi. Rotary 2440, 2420 ve 2430. Bölge Federasyonun konuğu olan Gençlik Değişim programı öğrencileri, Erasmus Programı dâhilinde öğrenim gören yabancı öğrenciler ile 24 Nisan’da Çanakkale’de düzenlenecek Anzak törenlerine katılmak üzere Türkiye’ye gelen Yeni Zellandalı 5 kişilik barış timinin ağırlandığı forumda dünyaya barış mesajları verildi.
İngiltere Coventry Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alpaslan Özerdem ve CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok’un da katıldığı 5 günlük program kapsamında İzmir’e gelen öğrenciler, Rotaryen aileleri tarafından misafir edildiler. Öğrenciler, Türk akranları ile birlikte rehber eşliğinde Efes-Selçuk Meryem Ana Evi ve Şirince Köyü’nü kapsayan geziye katıldılar. Konuk öğrenciler, program kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi’nde çeşitli fikir üretme toplantılarına, (workshop) genel oturum ve panellere katıldıktan sonra 20 Nisan’da İzmir’den ayrıldılar.
Organizasyon hakkında açıklama yapan Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Dr. Reha Akın, yaptıkları çalışmanın amacının küresel barışa katkı sağlamak olduğunu söyledi. Dünya genelinde savaş ve terörün tırmanışa geçtiği bir süreç yaşandığına dikkat çeken Federasyon Başkanı Dr. Akın, barış için herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
Bu yıl ikinci defa düzenledikleri Barış Gençlik Forumu ile farklı ırk, dil ve dinlerden gençleri bir araya getirdiklerini ifade eden Reha Akın, “Bu sayede, Dünyanın değişik ülkelerinden gelen öğrenciler, ülkemizin insanını ve kültürünü yakından tanıdılar” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<