banner359

Ustaoğlu: “Sanatçı manevi destek görürse motivasyonu artar“

Nilüfer Belediyesi’nin “Başka Sinema" film gösterimleri, sinema meraklılarını yeni yapımlar ve yönetmenlerle buluşturmaya devam ediyor.Nilüfer Belediyesi, Başka Sinema kapsamında bu defa Tereddüt filminin yönetmeni Yeşim Ustaoğlu’nu...

03 Şubat 2017 Cuma 10:59
Ustaoğlu: “Sanatçı manevi destek görürse motivasyonu artar“

Nilüfer Belediyesi’nin “Başka Sinema" film gösterimleri, sinema meraklılarını yeni yapımlar ve yönetmenlerle buluşturmaya devam ediyor.

Nilüfer Belediyesi, Başka Sinema kapsamında bu defa Tereddüt filminin yönetmeni Yeşim Ustaoğlu’nu ağırladı. Konak Kültürevi’nde önce Tereddüt filminin gösterimi yapıldı. 53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin ‘uluslararası yarışma’ alanında en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi kadın oyuncu ödüllerini alan filmin gösteriminin ardından yönetmen Yeşim Ustaoğlu konuştu. Belediyelerin sanata verdiği desteğin çok önemli olduğunu belirten Yeşim Ustaoğlu, “Toplumlar sanatla iç içe olduğunda dünyayı daha iyi anlar ve ilişki kurar. Her zaman her ortamda iyi çalışmalar çıkabilir. Sanatçı yetiştiği yerden beslenir, ama arkasında manevi desteği görmesi daha iyi motivasyon sağlar” diye konuştu.

Filmlerinde izleyicinin bakış açısına çok önem verdiğini kaydeden Ustaoğlu, dünya sinemasını yakından takip ettiğini de vurguladı. Çağrışım filmleri yapmayı çok istediğini söyleyen ünlü yönetmen, çalışmalarında bütünlüğe önem verdiğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<