banner359

27 Kişiye "paralel Yapı"dan Gözaltı Kararı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin’de yasa dışı dinleme iddiaları çerçevesinde bu sabah başlatılan ‘Paralel Yapı’ operasyonunda 27 kişinin gözaltına alınacağını belirterek, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü operasyonun...

28 Ekim 2014 Salı 14:26
27 Kişiye
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin’de yasa dışı dinleme iddiaları çerçevesinde bu sabah başlatılan ‘Paralel Yapı’ operasyonunda 27 kişinin gözaltına alınacağını belirterek, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü operasyonun devam ettiğini söyledi.
Vali Çakacak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı. Çakacak, törenin ardından basın mensuplarının, bu sabah Mersin’de aralarında vali, emniyet mensupları, siyasetçi ve iş adamlarının da bulunduğu 123 kişinin yasa dışı yollarla dinlenmesi iddialarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla başlatılan operasyona ilişkin sorularını yanıtladı. Gerekli açıklamanın ilerleyen zamanda yapılacağını ifade eden Vali Çakacak, “Açıklamayı yapacaklar arkadaşlarımız o konuda. Başsavcılığımızın talimatıyla yürütülen bir operasyon. Daha geniş olarak ilerleyen zamanlarda açıklaması yapılacak. Tabi gözaltına almalar var. Onlar adliyeye sevk ediliyor. Orada gerekli işlemler, adli işlemler yapılacak. Toplam 27 kişi gözaltına alınacak. Gerekli açıklama sonra yapılacak” dedi.
Törene katılan Mersin İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar da basın mensuplarının soruları üzerine “Şu an soruşturma aşamasında, herhangi bir bilgi veremiyorum” diye konuştu.
Gözaltı sayısının artıp artamayacağı sorusuna ise Bahar, “Zaman içerisinde arkadaşlar” yanıtını verdi.
Öte yandan, Vali Çakacak ile Emniyet Müdürü Bahar’ın, tören alanında bir süre görüşmeleri ve daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Vali Konağı’na birlikte girmeleri de dikkat çekti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<