banner359

İşçileri Kurtarma çalışmaları Sürüyor

Karaman’ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında yer altı su kaynağı patladı. İşçilerin bulunduğu galeri suyla dolarken, 18 işçi mahsur kaldı. Maden ocağı yetkilisi Şahin Uyar, yer altındaki madencilerin maske ve oksijen kaynaklarının...

28 Ekim 2014 Salı 16:50
İşçileri Kurtarma çalışmaları Sürüyor
Karaman’ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında yer altı su kaynağı patladı. İşçilerin bulunduğu galeri suyla dolarken, 18 işçi mahsur kaldı. Maden ocağı yetkilisi Şahin Uyar, yer altındaki madencilerin maske ve oksijen kaynaklarının 2 saat yetebilecek kapasitede olduğunu söyledi.
Maden çıkarma çalışmaları sırasında meydana gelen patlamanın ardından işçilerin bulunduğu galeri suyla doldu. Bu sırada bazı işçiler dışarı çıktı ancak 18 işçi içeride mahsur kaldı. Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Suyu tahliye çalışmaları başlatıldı. Olaydan kısa bir süre sonra AFAD ekipleri de olay yerine hareket etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Karaman Valisi Murat Koca ile telefonda görüştü. Validen bilge aldı. Erdoğan, mahsur kalan işçilerin kurtarılması için tüm imkanların seferber edilmesini istedi.

ANKARA’DAN UZMAN EKİP YOLA ÇIKTI
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi’nden uzman bir ekip de Ermenek’e doğru yola çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasında ocakta mahsur kalan işçileri kurtarmak için 5 araç, 25 personel ve 1 K-9 özel eğitimli köpekten oluşan arama-kurtarma ekibinin Ankara’dan Ermenek’e hareket ettiğini bildirdi.

OKSİJEN KAYNAKLARI 2 SAAT YETERLİ
Maden ocağı yetkilisi Şahin Uyar, yer altındaki madencilerin maske ve oksijen kaynaklarının 2 saat yetebilecek kapasitede olduğunu söyledi. Karaman’ın Ermenek ilçesi Güneyyurt beldesinde bulunan özel bir kömür ocağında, yer altı su kaynağının patlaması sonucu yerin 350 metre altında mahsur kalan 18 işçinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.
Maden ocağı yetkilisi Şahin Uyar, haber kanallarına yaptığı açıklamada, bacalardan su sızıntısı gelmeye başlayınca vardiyadaki 26 işçiden 8’inin tedirgin olarak ocaktan çıktığını söyledi. Uyar’ın verdiği bilgiye göre olayın büyüyeceğini tahmin etmeyen 18 işçi ise çalışmaya devam etti. Sızıntıdan kısa bir süre sonra ise ani bir su baskını oldu.
Yer altındaki madencilerin maskeleri ve oksijen kaynaklarının ancak 2 saat yetecek kapasitede olduğunu belirten Uyar, kazanın saat 12.15 sularında meydana geldiğini söyleyerek olayın üzerinden 3 saat geçtiğini ve 18 işçinin hayatıyla ilgili umutlu olmadığını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<