banner359

Satırlı Saldırganın Ailesinden "karakolda Işkence" Iddiası

Kocamustafapaşa’da polis’e satırla saldırdığı için vurularak ağır şekilde yaralanan Mert Mehmet Tilev’in yakınları, Tilev’in bir gün önce gözaltına alındığı karakolda işkence gördüğü için böyle bir eyleme kalkıştığını...

27 Ekim 2014 Pazartesi 16:16
Satırlı Saldırganın Ailesinden
Kocamustafapaşa’da polis’e satırla saldırdığı için vurularak ağır şekilde yaralanan Mert Mehmet Tilev’in yakınları, Tilev’in bir gün önce gözaltına alındığı karakolda işkence gördüğü için böyle bir eyleme kalkıştığını iddia etti.
Kocamustafapaşa’da satırla bir polisi anlından yaraladıktan sonra silahla vurularak ağır şekilde yaralanan Mert Mehmet Tilev’in yakınları olaylardan dolayı polisi suçladı. Tilev’in ablası Emel Tilev, kardeşinin olayın 2 gün öncesinde gözaltına alındığını belirterek, "Kardeşimi kovalayıp yakalıyorlar. Ters kelepçe takıp dövüyorlar. Kardeşime resmen şiddet uyguladılar. Karakolda gözümüzün önünde işkence yaptılar. Bende video var" dedi.
Kardeşinin yüzü gözü kan içine kalmış halini videoya çeken ve videoyu basınla paylaşan Tilev, "Bakın gözaltındayken Aksaray polis karakolunda darp edildi. Gece yarısı karakola gittim. Kardeşimin yüzü kan içindeydi. Ters şekilde kelepçelenmiş ve yere yatırılmış ve darp edilmiş. Kardeşim bu olay üzerine olayı gerçekleştirdi. Kardeşim, ben bu olayı kaldıramıyorum. Beni suçsuz yere dövdüler. Bana vuran polisi istiyorum diyerek satırı alıp sokağa çıktı" diye konuştu.
Kardeşinin alkollü olmadığını belirten Emel Tilev, "Öyle olsa karşısına ilk gelene vururdu. O kimseye vurmadı. Sağa sol demirlere vurdu. En sok koşup kaçmaya çalışırken polisler havaya ve ayaklarına sıkıyor. Yere düşüyor. Yere düşmüşken arkan gelen sivil polis kafasına sıkıyor. Bu resmen bir cinayettir. Tamam kabul ediyorum kardeşimin elinde satır var. Ayağına, eline sıksınlar, biber gazı ile etkisiz hale getirsinler. Bir gün önce biber gazı ile yakaladılar. Neden kafasına sıkıyorlar. Bellerine silah var diye her önüne geleni vuracaklar mı" şeklinde konuştu.
Oğlunun gözaltına işkence gördüğünü belirten anne Julyet Tilev ise, "Benim çocuğumu karakola otuz kişi ters kelepçe takarak dövmüşler. Kızlarım gitmiş gece karakoldan alıp getirmişler. Oğlumu gözümün önünde kafasına sıktılar. Oluk oluk kanlar aktı. Çocukta can yoktu. Benim oğlumun kanını akıtmaya ne hakları var. Bugün benim oğlumun kafasına sıkan yarın başkasının da kafasına sıkar. Ben o polisten şikayetçiyim. Onu tutuklasınlar silahını da alsınlar öyle polislik olmaz. Biber gazı sıksalardı. Başka zaman sıkıyorlar. Neden kafasına sıktılar. Oğlum ölürse hesabını kim verecek" ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<