banner359

Aktaş: “Bursa Türkiye mozaiği”

28 Aralık 2017 Perşembe 18:01
Aktaş: “Bursa Türkiye mozaiği”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi’nin konuğu oldu. Başkan Aktaş, Bursa’nın bir Türkiye mozaiği olduğunu söyledi.

Başkan Aktaş, işadamlarına kendisini tanıttığı konuşmasında, Bursa’nın değerlerine dikkati çekti. Bursa’nın geleceğine dair herkesin sorumlulukla adım atması gerektiğinin önemini vurgulayan Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geliş sürecini de anlatarak, “Bursa gibi bir şehirde Belediye Başkanı olarak görev yaptığımdan dolayı Allah’a şükrediyorum. Bunun sorumluluğunu taşıyorum. Allah herkese nasip etmez. Allah herkese Bursa’da yaşamayı da nasip etmez. Biz bunun şükrünü eda edemeyiz. Burası çok güzel ve bereketli bir şehir” diye konuştu.

Bursa’nın bir Türkiye mozaiği olduğunu belirten Başkan Aktaş, inşaat sektörünün bereketine değinerek, “İnşaat sektörünün hareketliliği bir sürü sektörü de harekete geçiriyor. Bu noktada şehrin vizyonu, projeksiyonu çok önemli” dedi.

“Önemli olan kaliteli iş yapmak”

Ekonomi odaklı değerlendirmelerde bulunan Başkan Aktaş, müteahhitliğin tanımının iyi yapılması gerektiğini anlatarak, “Küçük büyük önemli değil, önemli olan kaliteli iş yapmak ve yaptığınız işin bundan sonraki işlerinize referans olması. Şehrin projeksiyonu da çok önemli. Bursa, birkaç senedir çok ciddi kentsel dönüşümü konuşuyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bursa’daki kentsel dönüşüme dikkati çektiğini hatırlatan Başkan Aktaş, Doğanbey ile ilgili açıklamasında, kentin başka noktalarında da kentsel dönüşüm sorunu olduğuna değindi. Başkan Aktaş, Doğanbey’den de kendisini arayıp durumu soranların olduğunu belirterek, “TOKİ yapmış, kimin malına ne yapabilirsin. Niye herkes Doğanbey’i konuşuyor? Lokasyonu yüzünden. Hanlar Bölgesi’ni, Ulucami’yi kapattı, Uludağ’ın siluetini bozdu. Şehrin ne tarafından bakarsan bak ucube gibi duruyor. Dünya mimarlık zirvesinde gösterilen ilk fotoğraf. Bir vizyon ortaya koyuyorum. 2700 daire var” dedi. Aktaş, Cumhurbaşkanı’nın bu konu ile ilgili özelde çalışması olduğunu söyleyerek, “Bu Doğanbey’in yüksekliğiyle alakalı değil sadece. Lokasyonundan dolayı, Bursa’nın orta noktasında, bağrında… Şehrin böğrüne saplanan bir yer olduğu için dikkat çekici… Bugüne kadar kentte kentsel dönüşümler yapılmış. Mesele yıkımdan sonra yerine konuşlandırdığımız bina ve onun müştemilatlarıyla alakalı… Kentsel dönüşümde yıktığınız binanın yerine sadece bina değil sosyal alanlar da kazandırıyorsunuz. Bu işin sosyal boyutları da var” diyerek konunun önemine işaret etti.

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, Başkan Aktaş’ın zor bir görevin başında olduğunu ifade ederek, “MÜSİAD olarak elimizden ne geliyorsa, bu memlekete yapılacak her türlü güzel işlerin destekçisi olduğumuzu ifade etmek isteriz” dedi. Gürses, kente dair konularda bulacakları çözümleri de zaman zaman rapor halinde ileteceklerini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<