banner359

Balkanlar'da Bursa Rüzgarı

Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, 5. Dünya Mestanlılar Buluşması çerçevesinde Bulgaristan ’da iki ayrı konser verdi. Konserden elde edilen gelir, tadilatı bir yıldır süren Mestanlı Devlet Hastanesi ’ne bağışlandı.“Mestanlı Daima Kalbimde” sloganıyla düzenlenen 5. Dünya M

07 Ağustos 2014 Perşembe 20:34
Balkanlar'da Bursa Rüzgarı

Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, 5. Dünya Mestanlılar Buluşması çerçevesinde Bulgaristan ’da iki ayrı konser verdi. Konserden elde edilen gelir, tadilatı bir yıldır süren Mestanlı Devlet Hastanesi ’ne bağışlandı.
“Mestanlı Daima Kalbimde” sloganıyla düzenlenen 5. Dünya Mestanlılar Buluşması, başta Hollanda, Belçika, Türkiye, Amerika ve Almanya olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen yüzlerce misafiri ilçe halkıyla bir araya getirdi. Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu da şenlik çerçevesinde iki ayrı konser vermek üzere Bulgaristan'daydı. Gala yemeğine ev sahipliği yapan Mestanlı Belediye Başkanı Mehmet Akif Mehmet, hastanenin yapımına katkı sağlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başta olmak üzere Bursa Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği ile BalGöç Derneği yöneticilerine plaketle teşekkür etti. Başkan Mehmet, ‘Balkanların Başbakanı ’ olarak nitelendirdiği Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ’nin plaketini, Büyükşehir Başkan Yardımcısı Abdullah Karadağ ’a takdim etti.
Şef Dr. Aysel Gürel yönetimindeki Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu da Mestanlı ve Kırcaali'de iki ayrı konser verdi.İki bölüm halindeki konserlerin ilk bölümde Türk halk müziği, ikinci bölümünde ise sanat müziğinin sevilen eserleri seslendirildi. Koro Şefi Dr. Aysel Gürel, Mestanlı için sözlerini yazıp bestelediği "Ah Mestanlı" adlı rast şarkıyı her iki konserde bizzat seslendirirken ayakta alkışlandı. Koro Şefi Gürel, bu şarkının söz ve notalarının yazılı olduğu pirinç plakayı konser sonunda Mestanlı Belediye Başkanı Mehmet Akif Mehmet'e armağan etti. Mestaniye Efe ve Aynur Öztan ise her iki konserde solist olarak görev yaptı.

Anahtar Kelimeler:
Balkanlarda Bursa Rüzgarı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<