banner359

Beyzanur Gıda’dan ’At eti’ açıklaması

07 Eylül 2016 Çarşamba 12:21
Beyzanur Gıda’dan ’At eti’ açıklaması
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yaklaşık bir hafta önce gıda ürünlerinde standart dışı madde kullanan firmaları açıklamıştı. Listede Bursa’daki bir kamu hastanesine hizmet veren şirketin yemeklerinden birinde at eti tespiti yapıldığı belirtilmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan şirket listede talihsiz şekilde isimlerinin geçtiğini belirterek "Konu yargıya intikal etmiş olup, söz konusu olayla ilgili gerçekler yargılama sonunda ortaya çıkacaktır" açıklamasında bulundu.
Beyzanur Gıda, hastane yemeğinde at eti tespiti ile ilgili şu şekilde açıklama yaptı: "05.09.2016 Tarihinde Bursa İli Yerel Basınında ve Ulusal basında Beyzanur Gıda Tur. Taş. San. ve Tic. Ltd. Şti.’ firmasının Bursa Yüksek İhtisas Hastanesinde kuru fasulyeye at eti karıştırdığı şeklinde haberler yapılmıştır. Firmamız ile ilgili gündeme gelen iddialara ilişkin yayınlanan haberler üzerine, halkımızı doğru bilgilendirmek adına aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun dikkatine sunarız.
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren firmamızda yemek hizmetinde sunulan et ürünlerinin tamamı, yerli ve Türk Gıda Kodeksi’ne uygun şekilde üretim yapan tedarikçilerden temin edilmektedir. Bursa İli yerel basınında ve ulusal basında yayınlanan haberlerin de firmamızla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Et tedarik edilen firma tarafından Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen etler alanlarında uzman Muayene kabul ve kontrol komisyonu tarafından incelenip, onayları alındıktan sonra pişirilmektedir.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ifşa listesini açıklaması sonrası, talihsiz bir şekilde listede firmamızın da isminin yer alması nedeniyle konu yargıya intikal etmiş olup, söz konusu olayla ilgili gerçekler yargılama sonunda ortaya çıkacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur".

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<