banner359

Btso Türkiye’nin 2023 Vizyonuna Işık Tutuyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ’nın (BTSO 16 makro projesinden biri olan sektör konseyleri, hazırladıkları raporlar ile Bursa ’yı 2023 hedeflerine taşıyacak sektörlerde stratejik adımları ve yol haritalarını belirlemeye devam ediyor.BTSO meclis ve komite üyelerinin yanı sıra, sek

12 Ağustos 2014 Salı 15:37
Btso Türkiye’nin 2023 Vizyonuna Işık Tutuyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ’nın (BTSO 16 makro projesinden biri olan sektör konseyleri, hazırladıkları raporlar ile Bursa ’yı 2023 hedeflerine taşıyacak sektörlerde stratejik adımları ve yol haritalarını belirlemeye devam ediyor.
BTSO meclis ve komite üyelerinin yanı sıra, sektör temsilcileri, bürokratlar, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla kurulan sektör konseyleri, raporlar sayesinde sektörlerinin son durumunu ve gelecek vizyonunu kamuoyuna duyuruyor. Daha önce sırasıyla inşaat, enerji, ekonomik ilişkiler ve finans sektör raporlarını yayınlayan BTSO, şimdi de kurumun aylık yayın organı ‘BTSO Ekonomi ’ ile birlikte 25 bin üyesine Uzay, Havacılık ve Savunma Sektör Raporu ’nu ulaştırdı.
‘YOL GÖSTERİCİ NİTELİKTE ’
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dünya ekonomisinde söz sahibi olan ülkelerin otomotiv ve makine sektörlerindeki tecrübeleriyle uzay, havacılık ve savunma sanayinde de lider olduklarını ifade etti. Bu durumun Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için yol gösterici olduğunu dile getiren Burkay, “Uzay, Havacılık ve Savunma Konseyi ’mizin çalışmaları doğrultusunda Bursa ’da otomotiv, otomotiv yan sanayi ve makine gibi sektörlerde oluşmuş teknik altyapı ile birlikte işbirliği kültürü ve insan kaynakları birikiminden yararlanarak şehrimizin uzay, havacılık ve savunma sektöründe ülkemizin ve yakın coğrafyamızın teknoloji ve üretim üssü olmasını hedefliyoruz” dedi.
‘TÜRKİYE ’NİN GÖKMENİ BURSA ’DAN ÇIKACAK ’
Uzay, havacılık ve savunma alanında yaptıkları çalışmalardan da bahseden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, BTSO ’nun 16 makro projesinden biri olan Gökmen projesi kapsamında otomotiv ana ve yan sanayi, makine ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren 70 ’in üzerindeki firmayı kümelenme için bir araya getirdiklerini ifade etti. İbrahim Burkay, bu konuda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ’nın kümelenme destek programına ve Ekonomi Bakanlığı ’nın Uluslararası Rekabeti Geliştirme (UrGe) destek programına başvurduklarını dile getirdi. Türkiye ’nin Gökmeni ’ni Bursa ’dan çıkarmasını arzu ettiklerini söyleyen Burkay, meslek liselerinde uzay ve havacılık ile ilgili bölümler açmayı planladıklarını, çocukların ve gençlerin farkındalıklarını artırmak üzere de özel kamplar ve kulüpler kuracaklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<