Bursa'da ölümlü doğum günü eğlencesi kazasında karar

02 Nisan 2024 Salı 15:04 2024-04-02 16:53:05
Bursa'da ölümlü doğum günü eğlencesi kazasında karar

Bursa'da doğum günü eğlencesinden dönerken 3 kişinin can verdiği kazayla ilgili sürücünün yargılanmasında karar verildi.

Kaza, 15 Ekim tarihinde Kestel ilçesi Ankara Yolu Caddesi Barakfaki Organize Sanayi Bölgesi mevkiinde meydana geldi. Doğum günü eğlencesinden dönen Adem Duran (21) idaresindeki 16 AFT 818 plakalı otomobil İnegöl’e seyir halindeyken, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle önce trafik levhasına ardından beton aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle otomobilde bulunan Adem Duran, Eda Nur Baykay (19), Sıla Çelik (17) ile Sinan Karakuş (22) araçta sıkıştı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçtan çıkarılan Eda Nur Baykay, Sıla Çelik ve Sinan Karakuş’un hayatını kaybettiği belirlendi. Sürücü Adem Duran ise ağır yaralı olarak Kestel Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 4 arkadaşın Eda Nur Baykay’ın doğum gününü kutlamak için buluştukları, o anları sosyal medyadan paylaştıkları görüntüler ortaya çıkmıştı. Kazayla ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde tedavisi tamamlanan Adem Duran’ın kaza yapmadan önce alkol aldığı, ardından yapılan testlerde 1.14 promil alkollü olduğu öğrenildi. Eda Baykay’ın kazadan kısa sıra süre önce sosyal medya hesabından doğum günü pastasıyla çekilen görüntüsünü paylaştığı görüldü.

 'Taksirle birden fazla kişinin ölüme neden olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Adem Duran'ın yargılanmasına Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık ile kazada ölen Sıla Çelik ve Sinan Karakuş'un yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Karar duruşmasında son sözleri sorulan Adem Duran, “Hayatını kaybeden kişilerle birlikte alkol kullanmıştık. Benim kullandığım araçla İnegöl’e dönüyorduk. Maktüller benim alkollü olduğumu biliyordu. Biz aslında o gece Bursa’da kalacaktık. Ama Sıla, ‘İşim var’ deyince dönmek zorunda kaldık. Böyle bir kaza olacağı aklımın ucundan geçmezdi” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, ‘Taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdığı tutuklu sanığın tahliyesine hükmetti.

Son Güncelleme: 02.04.2024 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<