banner359

Bursa Uygun Kan Verme Vakti

Akdeniz anemisi iken ayrıca tanıdık, boyuna çiğ kana ihtiyacı olan talasemi hastaları ramazan ayında güç durumda kalıyor.HETADER Hemofili ve Talasemi Derneği Sermaye Uz. Dr. Elif Güler Kazancı,talaseminin canlı boyu süren intikal eden bir hastalığı olduğunu, ramazan ayının baş

22 Temmuz 2014 Salı 13:44
Bursa Uygun Kan Verme Vakti

Akdeniz anemisi iken ayrıca tanıdık, boyuna çiğ kana ihtiyacı olan talasemi hastaları ramazan ayında güç durumda kalıyor.
HETADER Hemofili ve Talasemi Derneği Sermaye Uz. Dr. Elif Güler Kazancı,talaseminin canlı boyu süren intikal eden bir hastalığı olduğunu, ramazan ayının başlamasıyla hiç durmadan açış hafta yapı bağışlarının %70, ramazan ayı baştan başa ama %50 azaldığını hastaların zor durumda kaldığını belirtirken iftardan sonra kan bağışı yapılabileceğini dile getirdi.
"EVLILIK VE DOĞUM ÖNCEDEN MUTLAKA TALASEMİ TESTİ YAPTIRIN"
Kişinin talasemi taşıyıcısı olduğunu anlamak için mutlaka özgül kan bağı testi yaptırması gerektiğini ifade eden Bakırcı, "Belirli kan bağı testi evlilikten önce mutlaka yapılmalıdır. Bu testin amacı evlenmeyi bloke etmek değil, taşıyıcıları saptayıp hasta çocukların doğmasını önlemektir. Sağlıklı amma böcekçik sahibi edinmek karşı evlenme ve doğmuş önceki mutlaka talasemi testi yaptırınız" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<