banner359

Bursa Valisi Münir Karaoğlu:

Türkiye'keza 2005 yılından bu yana engelliler ilgili bir kat daha sert adımlar atıldığını ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, en önemli engelin gönüllerdeki engelleri uzaklaştırmak olduğuna söyledi.Mollaarap mahallesinde yerleşik Altınokta Körler Derneği binasında ehliye

19 Temmuz 2014 Cumartesi 18:33
Bursa Valisi Münir Karaoğlu:

Türkiye'keza 2005 yılından bu yana engelliler ilgili bir kat daha sert adımlar atıldığını ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, en önemli engelin gönüllerdeki engelleri uzaklaştırmak olduğuna söyledi.
Mollaarap mahallesinde yerleşik Altınokta Körler Derneği binasında ehliyetsiz dernekleri ile buluşan Vali Karaloğlu, vücutlarının uzvundaki herhangi bir engeli, yüreklerine, beyinlerine koymayan cesur kahraman insanlarla hep birden olmanın kendisini hep iyi ettiğini söyledi. Acil olan gönüllerdeki engelleri gidermek olduğuna dikkat dertli Karaoğlu, "Bitiş dönemde Türkiye ’hem de, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri menedilmiş vatandaşlarımızın, ehliyetsiz kardeşlerimizin sorunlarını halletme noktasında çok zorunlu ilerlemeler, sert önemli adımlar attı. 2005 yılında menedilmiş yasasının çıkmasıyla başlayan seyir uygulama ediyor. Şunu etmiyoruz, engellilerle göreceli toplumda katışıksız engeller kalktı, özbeöz sorunlar bitti, katışıksız engellilerimiz iyi. Bunu iddia etmiyoruz fakat şunu söyleyebiliriz 'Bugün dünden ileride'. Bunu mükemmel siz biliyorsunuz. Yarın bugünden daha hem saygın olsun ki yeterli niyetle gayretimiz ve çalışmamız hazır. Önemli olan buydu. Bunu Türkiye başardı" o konuştu.
"BAŞ ÇIZGI, GÖNÜLLERDEKİ ENGELİ KALDIRMAK"
Maalesef toplum kadar, vatan olarak hizmet dışı kalmış etrafında bazı geç kalındığının altını çizen Karaoğlu, "Yıllar ilk kez yapmamız beklenen şeyleri eli ağır yaptık. Almamız vadesi dolmuş tedbirleri almadık. Ama günümüzde engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. baş çizgi ayrıca gönüllerdeki engeli uzaklaştırmak. Onu kaldırıyoruz, birbirimizi seviyoruz. Engellisi, engelsizi dernek iken birbirimizi seviyoruz. Sevmeye ayrıca devam edeceğiz.
Engelli derneklerimiz özbeöz biri bir bir çapında yaklaşık gayretin -da. Kendi baro gurubunun sorununu çözümlemek dolayı uğraşma sarf ediyor. Biz de elimizden geldiğince derneklerimize arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnşallah gelecek bundan daha iyi olacak. Bundan kesin olabilirsiniz" dedi.
Kamu Hava müdürlerinin hem hazır olduğu iftar programına, Bursa ve ilçelerinden bir 300 sakat işbirliği temsilcisi ve üyesi katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<