banner359

Irak’a Mobilya İhracatı Yeniden Başladı

Mobilyanın başkenti İnegöl ’den Irak ’a mobilya ihracatı yeniden başladı. İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, şu an yüzde 50 kapasiteyle Irak ’a ürün sevkiyatının başladığını belirtti.İnegöl için Erbil ’in iyi ve büyük bir Pazar olduğunu belirten Mob

13 Ağustos 2014 Çarşamba 16:03
Irak’a Mobilya İhracatı Yeniden Başladı

Mobilyanın başkenti İnegöl ’den Irak ’a mobilya ihracatı yeniden başladı. İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, şu an yüzde 50 kapasiteyle Irak ’a ürün sevkiyatının başladığını belirtti.
İnegöl için Erbil ’in iyi ve büyük bir Pazar olduğunu belirten Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Bundan 34 gün evvel IŞİD Erbil ’e yöneldi. Amerika bir hava saldırısıyla müdahalede bulundu. Erbil ’e 4050 kilometre kadar yaklaşmışlardı. Tabii Erbil İnegöllüler için iyi ve büyük bir pazar. Hava saldırısıyla IŞİD geri püskürtüldü. Irak ’ta ilk IŞİD olaylarıyla yaşanan tam anlamıyla durgunluk bitti. Şu anda yüzde 50 kapasiteyle ürün sevkiyatı başladı. İnegöl mobilya ihracatının yüzde 3536 ’sını Irak ’a yapıyordu. Bu son zamanlarda yüzde 1520 civarında ihracat Irak ’a gitmeye başladı. Tabii güvenlik tamamen sağlanmış değil, hala tedirginliğin yaşandığı yerler var. Şu an eskisi gibi değil, ne zaman tamamen biter, o zaman eski alışverişlerimiz Irak ’a başlar. fakat biz tamamen Irak ’a kilitlenmememiz gerektiğini de öğrendik. Yeni pazarlar bulmamız gerekir. Yeni ülkeler keşfedip, gerekirse daha uzak diyarlara gitmemiz lazım. Gerekirse Amerika ’ya kadar gitmeliyiz. Afrika pazarını tekrar taramamız lazım. Mobilyacılarımıza özellikle yeni pazarlar gerekiyor. Tek yere bağlanmanın sıkıntılarını bu Irak olayıyla birlikte yaşadık” dedi.
Yeni pazarlar bulma konusunda oda olarak çalışmalara başladıklarını ifade eden Özcan Ayhan, “Firmaların da çalışmaları var. Yeni pazar arama konusunda oda üyelerimizi de teşvik edeceğiz. Odamız ile Ticaret ve Sanayi Odası ’nın yapacağı ortak çalışmalarla yeni pazarlar arayacağız. Özellikle yakın ülkelerde, Libya ’da, Irak ’ta, Suriye ’de ve Mısır ’da sıkıntılar var. Bunların dışında Türki cumhuriyetlere yönelik çalışmalar yapmamız lazım. Rusya ’ya yönelik çalışmalar yapılabilir. Afrika kıtasında araştırmalar yapmak lazım. Yani Amerika ’ya kadar gitmeliyiz. Amerika dünyanın en büyük pazarlarından biri. Orası da bizim için bir pazar olabilir. Bununla ilgili çalışma yapan arkadaşlarımızda var. İnşallah iyi neticeler alınır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<