banner359

İş Sağlığı-güvenliği Hizmet Ve Eğitim Kurumları…

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet ve Eğitim Kurumları Derneği (İSGHEDER) Türkiye genelindeki iş sağlığı ve güvenliği problemleri için Bursa ’da biraraya geldi.Nilüfer Dernekler Yerleşkesi ’nde bir araya gelen İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet ve Eğitim Kurumları, Türk

21 Ağustos 2014 Perşembe 16:49
İş Sağlığı-güvenliği Hizmet Ve Eğitim Kurumları…

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet ve Eğitim Kurumları Derneği (İSGHEDER) Türkiye genelindeki iş sağlığı ve güvenliği problemleri için Bursa ’da biraraya geldi.
Nilüfer Dernekler Yerleşkesi ’nde bir araya gelen İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet ve Eğitim Kurumları, Türkiye genelindeki iş sağlığı ve güvenliği sıkıntıları için biraraya geldi. İlk toplantılarını Bursa ’da gerçekleştirdiklerini ifade eden İSGHEDER Genel Başkanı Turhan Şalva, sorunların çözüm buluncaya kadar bu toplantıları Türkiye ’nin her ilinde devam edeceğini söyledi.
İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet ve Eğitim Kurumları sektöründeki sorunları her firmanın yaşadığını belirten Şalva, “Gündemi çok kolay değişen ve hareketli bir sektörün içerisinde yer alıyoruz. Bugün bin 500 ’ün üzerinde ortak sağlık ve güvenlik birimi 200 ’ün üzerinde de eğitim kurumu olarak Türkiye de iş sağlığı güvenliği alanında büyük bir sektör oluşturduk. Ama mevzuatlarla ilgi ciddi sorun yaşıyoruz. Sürekli değişen ve bir türlü sabit olarak devam kılınamayan bir alanda faaliyet gösteriyoruz. Bu değişiklilik iş verenin de kafasını karıştırıyor. Bu yüzden de bu sorunları aşmak adına bu dernekleri güçlendirmek ve birlikte hareket etmenin gücüyle sesimizi duyurmalıyız. Sektörün artık sonun gelinmiş gibi gösteriliyor. Bakanlık bir takım çalışmalar yapıyor ama yeni kurulan firmaların geleceğini düşünmeden hareket ediyor. Bu yüzden iş sağlığı güvenliği ile ilgili alanda iş yeri eğitimi ve iş yeri güvenliği uzmanı yetiştiren kurumlar artık hayatlarının son dönemlerini yaşıyor. A ve B sınıfı uzmanlık kazanmış olan kişilerinde pirim yükseltme yolu ile bu belgelerinin elinden alınması söz konusu oldu. Yakın zamanda uzmanlarının belgelerinin geçersiz olduğunu öğrenen iş verenler bu sektöre firmalarımıza ve devlete nasıl güvenecekler. Sizlerinde katkıları ile bu sorunlarımızı gündeme daha gür bir sesle taşıyacağız” dedi.
Yönetmeliklere güvenerek ve inanarak yola çıktıklarını ifade eden İSGHEDER Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Toraman “Dernek içerisinde ne yapabiliriz, neler başarabiliriz bunları tartışmamız gerekiyor. Eğer yaşadığımız sıkıntılara seyirci kalmaya devam edersek sadece biz değil Türkiye ’deki tüm kurumlar zarar görecekler” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<