banner359

MHP’den şehitler anıtı talebi

11 Eylül 2018 Salı 14:51 2018-09-11 15:41:20
MHP’den şehitler anıtı talebi

MHP Büyükşehir Meclis Grup Başkanvekili İhsan Bilgili, Bursa’ya şehitler anıtı yapılmasını talep etti.

MHP Büyükşehir Meclis Grup Başkanvekili İhsan Bilgili, Bursa’nın düşman işgalinden kurtarılışının 96. yıldönümünü kutladı. Bilgili, “Bursa, 8 Temmuz 1920’de Yunanlılar tarafından işgal edilmiş, 2 yıl 2 ay 2 gün düşman işgali altında kaldıktan sonra kahraman Türk Ordusu tarafından Deliçay-Hacivat köprüsü civarında verilen muharebe sonucu 11 Eylül 1922’de kurtarılmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Bilgili, daha önce talepte bulunduğu anıtların yapılmasını tekrar gündeme getirdi. Bilgili, “Ancak Bursa’ya ve şehitlerin verildiği yer olan Yıldırım’a kurtuluşu temsil eden şehitler anıtı ve kurtuluş anıtı yapılması uygun olacaktır. Bu hususta Yıldırım Belediye Başkanlığına 1 Temmuz 2015 tarihinde MHP Meclis Grubu olarak yazılı önerge verdik. Tarihi ve vicdani bir borcun ödenmesi ve gelecek nesillere milli tarih şuuru kazandırmak bakımından, Deliçay-Hacivat köprüsü civarına kurtuluş anıtı yapılmasını talep ediyoruz. Bu konuda Bursa valisi, Bursa Büyükşehir Belediye başkanı, Yıldırım Belediye başkanı ve yeni seçilen Bursa milletvekillerinden destek bekliyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 11.09.2018 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<