banner359

Mikro Finans Kredisinden Yararlanmak İsteyen…

Bursa ’nın Gemlik ilçesinde, mikro finans kredisinden yararlanmak isteyen kadınlar sertifikalarını aldı.Belediye meclisi salonunda yapılan tören öncesi mikro finans projesinin Türkiye ’deki öncüsü Aziz Akyol, sosyal ilişkiler ve müteşebbislik konusunda bir seminer verdi. Gemlik B

22 Ağustos 2014 Cuma 12:17
Mikro Finans Kredisinden Yararlanmak İsteyen…

Bursa ’nın Gemlik ilçesinde, mikro finans kredisinden yararlanmak isteyen kadınlar sertifikalarını aldı.
Belediye meclisi salonunda yapılan tören öncesi mikro finans projesinin Türkiye ’deki öncüsü Aziz Akyol, sosyal ilişkiler ve müteşebbislik konusunda bir seminer verdi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ’ın da katıldığı seminer ve sertifika töreninde mikro finans kredisinin maksadı da anlatıldı.
Aziz Akyol, mikro finans kredisinin. iş yapma fikrinde olan, fakat sermaye sıkıntısı çeken kadınlara yönelik tamamen güvene dayalı bir kredi olduğunu söyledi. Akyol, el işi, güzellik uzmanlığı, kuaförlük, iç giyim tasarımı ve ticareti ve takı tasarım gibi branşlarda kadınlara ilk yıl için 100 lira ile bin lira arasında kredi verildiğini, bu paranın yüzde 15 faizle 46 haftada tahsil edildiğini söyledi. İş durumuna göre bu kredinin her yıl artırıldığını ifade eden Akyol, seminer ve kurslarla öğretimin devam ettiğini belirtti.
Seminerin ardından krediden yararlanan 50 kadına sertifikaları verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<