banner359

Onkoloji hastası çocukların ’renkli öyküleri’ sergiye yansıdı

Uludağ Üniversitesi Sabahattin Gazioğlu Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören çocukların resim ve elişi çalışmalarından oluşan sergi büyük beğeni topladı.Mete Cengiz Kültür Merkezi girişinde açılan sergide, tedavi süreçlerinde...

04 Ocak 2017 Çarşamba 10:14
Onkoloji hastası çocukların ’renkli öyküleri’ sergiye yansıdı

Uludağ Üniversitesi Sabahattin Gazioğlu Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören çocukların resim ve elişi çalışmalarından oluşan sergi büyük beğeni topladı.

Mete Cengiz Kültür Merkezi girişinde açılan sergide, tedavi süreçlerinde çocuklar ve annelerinin birlikte yaptığı iki yıllık çalışmalar yer aldı. Uludağ Üniversitesi’nin onkoloji kliniklerinde ve Sabahattin Gazioğlu Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’nde 20 yıldır gönüllü olarak resim öğretmenliği yaparak çocuklara ve ailelerine destek veren Ayşe Güner Kalay, çocukların kendi hikayelerinden oluşan sergiye ’renkli öyküler’ adını uygun bulduklarını söyledi. Kalay, çocukların o gün içlerinden ne geliyorsa onu yaptıklarını, sevgilerini, nefretlerini, kızgınlıklarını dışa vurduklarını, o zorlu süreçlerde kendilerini ifade ederek rahatladıklarını anlattı.

Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi girişinde 7 Ocak’a kadar açık kalacak sergide, 80 çocuğun resim ve elişi çalışmaları yer alıyor. Sergide, her biri 2 yılda tamamlanmış 3 ve 5 metre uzunluğundaki resimler dikkat çekti. Serginin açılışına Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adalet Meral Güneş, Çocuk Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Baytan, davetliler, çocuklar ve yakınları katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<