Ulucami Caddesinde 24 Saat Vardiya

Tarihe Geçmiş ve Kültürel Mirasın ayağa kaldırılıp yaşatılarak, müstakbel nesillere aktarılması göre gerçekleştirdiği çalışmalarla, Bursa ’nın Doğa Mirası listesine girmesinde acil bir paya iyelik Osmangazi Belediyesi, Ulucami Caddesinde yürüttüğü su terazisi cilt, çe

19 Temmuz 2014 Cumartesi 17:32
Ulucami Caddesinde 24 Saat Vardiya

Tarihe Geçmiş ve Kültürel Mirasın ayağa kaldırılıp yaşatılarak, müstakbel nesillere aktarılması göre gerçekleştirdiği çalışmalarla, Bursa ’nın Doğa Mirası listesine girmesinde acil bir paya iyelik Osmangazi Belediyesi, Ulucami Caddesinde yürüttüğü su terazisi cilt, çehre yeniden yapılanma ve örten bez çalışmalarını, durmadan demeden 24 vakit sürdürüyor.
Pazar ve Hanlar bölgesine kullanılmayan biraz kimlik kazandıracak çalışmaların yürütüldüğü Ulucami Caddesini dolaşarak yetkililerden araştırmalar ilgili bilgi yüzölçümü Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmangazi Belediyesi kadar tarihi borsa ve hanlar bölgesinin yenilenmesi çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürüyoruz. Buralar, Bursa ’nın çap etkin bölgeleri olduğu dolayı iş ve vekillik üretmek ayrıca oldukça zor. Bizlerde vatandaşların zaman işlek kadar bulunduğu bu bölgelerdeki çalışmalarımızı geceleri ayrıca sürdürüyoruz. Bu bölgedeki esnaf ve vatandaşların sıkıntısını elemek karşı çalışmalarımızı bayrama pek tamamlamayı planlıyoruz" dedi.
"AŞAĞIDAKI YAPI ÇALIŞMALARININ HEPSİNİ TAMAMLADIK"
Belediye kadar Ulucami caddesinde başlattıkları düzlük yeniden yapılanma, çehre pansuman ve örten cilt bezi çalışmalarının, daha bunlarla sınırlı kalmadığını açıklayan Okul Müdürü Dündar, "Bizim çalışmalarımızın başlaması birlikte hiç durmadan BUSKİ ve BOTAŞ ’ta caddenin doğalgaz, uçuş suyu ve bulaştırma sulu giderini yeniledi. Bu sokak üzerindeki esnafın doğalgaz ve firar suyu giderlerinin yenilenmesi yönündeki talepleri ayrıca, çok karşılanmış oldu. Emrindeki oysa bu altyapı çalışmaları, belirlemiş olduğumuz sürenin biraz uzamasına yükselme oldu. Hemen Hemen bizler, halen kaba daha acele biraz şekilde çalışarak, önce caddedeki düzlük ten çalışmalarını bayrama çok tamamlamayı hedefliyoruz. bu nedenle ayrıca ekipler, gece gündüz 24 saat çalışıyor. Düzeç iyileştirme ve çehre apre çalışmalarının tamamlanması ile birlikte cadde, Uluçarşı ve Bakırcılarla beraber birbirini tamamlayan güzel bazı ağızotu olacak" diye konuştu.
"BAYRAMA ÖYLE KATIŞIKSIZ ÇALIŞMALAR BİTECEK"
Ulucami Caddesindeki çalışmaların tamamlanması birlikte hiç durmadan, Mizaç Mirası listesine gelen Bursa ’nın, Piyasa ve Hanlar bölgesinin yenilenmesi çalışmalarına bazı yenisini bir kat daha eklemiş olacaklarını belirten Dündar, "Hanlar bölgesinin yenilenmesi beraber bağıntılı çalışmalarda Osmangazi Belediyesi ’nin izleri var. Buradaki ağızotu ile Ulucami Caddesi, Atatürk Caddesinden Cumhuriyet Caddesine kadar olan kısmında düzeç kabuk, yüzey apre ve kaplayan örtü çalışması yapılarak, evrimsel kâğıt mendil her tarafta ortaya çıkarılmış olacak. Başlangıç etapta zemin geri verme çalışmalarını tamamlayarak, Ulucami Caddesini bayrama kadar vatandaşlarımızın hizmetine açmayı hedefliyoruz. böylece ayrıca gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<