banner359

Çocukları okula başlayacak velilere uyarı

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Sena Girgin, çocukları ilkokula başlayacak anne ve babalara uyarıda bulundu.Özel Teknoloji Okulları Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Sena Girgin, ilköğretimin anaokulundan sonra çocuk için yeni ve farklı...

02 Mart 2018 Cuma 17:15
Çocukları okula başlayacak velilere uyarı

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Sena Girgin, çocukları ilkokula başlayacak anne ve babalara uyarıda bulundu.

Özel Teknoloji Okulları Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Sena Girgin, ilköğretimin anaokulundan sonra çocuk için yeni ve farklı bir sosyal çevre olduğunu ifade ederek, "Uyması gereken kurallar, oynadığı oyunlar ve sorumlulukları değişiyor. Bu değişime ayak uydurması gerektiğinin farkına varıyor. Sorumluluklarımız değişirken çocuğumuz büyüdüğünün farkına varıyor. Çocukta başlayan bu farkındalık her bir bireyde farklı tepkilere sebep oluyor. Okulun ilk günü ağlama, anneden ayrılmak istememe gibi tepkilerin gözlemlendiği çocuklar bizlere ’ben daha büyümek istemiyorum’ mesajını yansıtmaktadır. Yaşanılan bu sosyal değişimin normal olduğunu çocuğumuza hiç beklemediği bir anda kulağına ufak fısıldamalar ile daha kolay bir şekilde benimsetebiliriz. Çocuğa onun ortamında ufak, hissetmeyeceği bir yönlendirme ile inandırabiliriz. Oyun oynarken nesneleri kişileştirerek gerçek hayat ile bağdaştırarak çok daha verimli sonuçlar alabiliriz" dedi.

Sosyalleşme denilince parkta, bahçede gerçekleşen akran ilişkilerinin akla geldiğini söyleyen Girgin, "Okul çocuklar için başlı başına ayrı bir sosyalleşme kurumudur. 6 yaştan 14 yaşa kadar grup rehberliğinde, grup çalışmalarında ki uyumu sürekli gözlemlenmeli, yeri geldiğinde gerekli yönlendirmeler yapılmalıdır. Okul çağı döneminde kabul görme, kendisinin var olduğunu kabul ettirme çalışmaları ön plandadır. Genellikle 10 yaş sonrası farklı fikirlere, görüşlere, grup isteklerine göre fikirleri şekillenmeye başlar. Toplumsal normları göz önüne almaya başlar. Okul ve aile işbirliği içerisinde sosyal-duygusal gelişimi takip edilip, kişiye özel yönlendirmelerle tüm yaşanılan problemler en az seviyeye indirilebilir" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<