banner359

Gurbetçilerin Oyları Türkiye Yolunda

Türkiye’de 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Almanya’da gerçekleşen oy verme işleminin ardından oy torbaları Türkiye’ye gönderilmek üzere özel kargo uçağına yüklendi. Berlin ve Hannover’de gerçekleşen...

05 Ağustos 2014 Salı 14:05
Gurbetçilerin Oyları Türkiye Yolunda
Türkiye’de 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Almanya’da gerçekleşen oy verme işleminin ardından oy torbaları Türkiye’ye gönderilmek üzere özel kargo uçağına yüklendi.
Berlin ve Hannover’de gerçekleşen oy verme işleminin ardından seçim görevlileri Berlin’den 36, Hannover’den 44 oy torbasının güvenli şekilde uçağa yerleştirildiği ifade etti. Tegel Havaalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, Almanya’da Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur sürecini sağlıklı şekilde atlattıklarını belirterek, “4 gün burada cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunu gerçekleştirdik. Oyları güvenli bir alana getirdik ve şu ana kadar sakladık. Şimdi Berlin’de o sürecin son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay’la birlikte Berlin Başkonsolosluğu’nda tuttuğumuz oyları beraberce buraya getirdik. YSK tarafından görevlendirilmiş olan uçağa torbaları yükledik. Birinci tur için bizim buradaki görevimiz tamamlanmış oldu” dedi.

UÇAKTA 2 GÖZLEMCİ VAR
Oy torbalarını güvenli 4 konteynıra yüklediklerini kaydeden Şen, “Oy torbalarını toplamda 4 adet konteynıra yüklemiş olduk. 2’si başkonsolosluğun görev bölgesinden geldi. Ve bundan sonraki süreçte torbaları teslim ettiğimiz uçakta YSK tarafından görevlendirilen komisyon var. 2 gözlemci milletvekilimiz aynı şekilde uçakta seyahat edecekler. Bu uçaklar Avrupa’nın diğer 3 merkezine uğrayarak oradaki oy torbalarını da alarak yolculuğuna devam edecek ve bu akşam gecenin geç saatlerinde uçağın ülkemize intikali öngörülüyor” dedi. Oy kullanım oranı hakkında da konuşan Şen Almanya’da katılımın düşük olduğunu ifade ederek, “Oy sayısı YSK tarafından açıklanacak. Ama kullanılan oylar Almanya genelinde yüzde 10’a yakın bir seviyede” dedi.
Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay da seçimlerin hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Sayın Berlin Başkonsolosumuzun da ifade ettiği gibi Berlin ve Hannover Başkonsolosluğu görev bölgesinde kullanılan oy torbaları sağlıklı bir şekilde Türkiye’ye iletilmek üzere şu anda ilgili komisyon yetkililerine teslim edilmiştir. Süreç huzurlu, sağlıklı bir şekilde şu aşamaya kadar gerçekleştirilmiştir” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<