banner359

O faciada ölü sayısı 70’e yükseldi

Bangladeş’te hafta sonu meydana gelen feribot kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 70’e yükseldi. Bangladeş’in başkenti Dakka’ya 40 kilometre uzaklıkta bulunan Padma Nehri’nde M.L Mosta isimli bir yük gemisinin battığı bildirilmişti....

23 Şubat 2015 Pazartesi 18:14
O faciada ölü sayısı 70’e yükseldi
Bangladeş’te hafta sonu meydana gelen feribot kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 70’e yükseldi.
Bangladeş’in başkenti Dakka’ya 40 kilometre uzaklıkta bulunan Padma Nehri’nde M.L Mosta isimli bir yük gemisinin battığı bildirilmişti. Bangladeşli yetkili Rasheda Ferdousi tarafından yapılan açıklamada, kazanın ardından başlayan arama kurtarma çalışmaları kapsamında dün 48, bugün ise 22 olmak üzere toplamda 70 cansız bedene ulaşıldığı kaydedildi. Ferdousi, çok sayıda yolcunun halen kayıp olduğunu belirterek, “Ekipler arama çalışmalarına botlarla devam ediyor. Ancak feribotta daha fazla cansız beden bulunmadığı için çalışmaları sonlandırdık” dedi. Olayı inceleyen görevli Zihad Mia, Bangladeş’te resmi yolcu listelerine uyulmadığını ifade ederek, “Feribot battığı sırada kaç yolcusu olduğunu bilmiyoruz” açıklamasını yaptı. Yetkililer ise, feribotun battığı sırada 140 yolcusunun bulunduğunu bildirdi.
Kazadan kurtulmayı başaran Hafizur Rahman Sheikh isimli yolcu ise, olay sırasında feribotta çok sayıda yolcunun bulunduğunu belirterek, “Güvertede bulunan yolcular hayatta kalmayı başardılar. Ancak içeride bulunan birçok yolcu mahsur kaldı” ifadelerini kullandı.
Ağustos ayında 85 yolcu kapasiteli olmasına rağmen 200 yolcu ile hareket eden bir feribotun Padma Nehri’nde alabora olması sonucu 100’den fazla kişi hayatını kaybetmişti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<