banner359

Bursa, Yeşil Büyüme Temelli İş Modeliyle Büyüyecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin (DOSAB) ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantıda enerji verimliliği ele alındı.DOSAB Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda...

27 Ekim 2015 Salı 23:32
Bursa, Yeşil Büyüme Temelli İş Modeliyle Büyüyecek
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin (DOSAB) ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantıda enerji verimliliği ele alındı.
DOSAB Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, organize sanayi bölgesi kimliğiyle 25’nci yıldır faaliyet gösteren DOSAB’ın 40 binden fazla kişiye sağladığı istihdam ve 4 milyar dolara ulaşan ihracatı ile Bursa’nın hedeflerinde öncü bir rol üstlendiğini ifade etti. BTSO olarak Bursa ekonomisinin başarılarına sürdürülebilirlik katmak ve kentin ekonomik potansiyelini daha da yukarıya taşımak istediklerini belirten Burkay, bu kapsamda birbirinden önemli projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Burkay, DOSAB’da Bursa iş dünyasının nitelikli personel ihtiyacını karşılamak üzere faaliyetlerini sürdüren BUTGEM’in ardından yeni bir yatırımı daha tamamlamanın heyecanını taşıdıklarını belirtti. Burkay, DOSAB’da 1 milyon 250 bin TL’lik bütçeyle hayata geçirdikleri Enerji Verimliliği Merkezi ile tüm Güney Marmara Havzası’na hizmet vereceğini kaydetti. Burkay, Bursa’ya kazandırdıkları Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Kuruluşu’nun (MESYEB) yanı sıra kısa süre içerisinde temelini atacakları Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin de DOSAB’da hizmet vereceğini müjdeledi.
DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Kahraman da toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Bursa iş dünyasının birlik ve beraberliğini yansıtan anlamlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.
BTSO’DAN BİR ÖRNEK PROJE DAHA
Meclis Toplantısı’nın ardından BTSO Enerji Verimliliği Merkezi’nin açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bölge sanayicileri katıldı. Açılış töreninde konuşan İbrahim Burkay, enerji sektörünün Türkiye ekonomisi için stratejik öneme sahip olduğunu söyledi. Türkiye’nin her 100 dolarlık ithalatının 22 dolarını enerji sektörü için harcadığını belirten Burkay, Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa’nın enerji alanında 2023 stratejilerini belirlediklerini kaydetti. İbrahim Burkay, “Yeşil Bursa ile sanayi kenti Bursa’yı birlikte geleceğe taşımak adına Yeşil Büyüme Projemizi ortaya koyduk” dedi.
Yeşil Büyüme Projesi kapsamında BTSO Enerji Konseyi’ni oluşturduklarını anlatan Burkay, Enerji Konseyi’nin çalışmaları doğrultusunda BEBKA destekleriyle toplam 1 milyon 250 bin TL bütçeli BTSO Enerji Verimliliği Merkezi’ni hayata geçirdiklerini söyledi. Burkay, şunları kaydetti:
“Burada yürüteceğimiz uygulamalı eğitimlerle işletmelerimizin enerji verimliliği alanında ihtiyaç duydukları profesyonellerin yetişmesini sağlayacağız. Yakın zamanda Marmara Bölgesi’ne yönelik akredite laboratuvar hizmeti de sunacağımız merkezimiz aracılığıyla sanayi kuruluşlarına ve binalara enerji yöneticisi de yetiştireceğiz.”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Enerji Verimliliği Merkezi’ne firmaların daha şimdiden büyük ilgi gösterdiklerini belirterek, “Danışmanlık ve proje başvurularını almaya başladık” diye konuştu.
“SANAYİCİMİZE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin mevcut enerjisini verimli kullanmak zorunda olduğunu belirten Karaloğlu, yerel kaynakların da sonuna kadar kullanılması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin yenilenebilir enerji konusunda ciddi bir mesafe katettiğini dile getiren Karaloğlu, enerjiyi verimli kullanmanın da önemine değindi. Vali Karaloğlu, “BTSO tarafından hayata geçirilen bu merkezimizde yetişecek olan teknik personel, sanayiye büyük fayda sağlayacak. Sanayicilerimizin en büyük girdisi enerjidir. Bu merkez, bu anlamda maliyetleri düşürecek ve firmalarımızın rekabet gücünü de artıracaktır” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da Bursa’ya kazandırılan BTSO Enerji Verimliliği Merkezi’nin kente büyük değer katacağını kaydetti.
BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk da enerjide verimliliğin artırılmasının aynı zamanda ülke ekonomisi üzerinde dışa bağımlılığın azaltılması anlamı taşıdığını vurguladı. Topuk, Bursa ve ülke ekonomisi adına son derece önemli olan projenin hayata geçirilmesi adına BTSO Yönetim Kurulu’nu kutladı.
“FİRMALARIMIZA KÜRESEL REKABETTE AVANTAJ SAĞLAYACAK”
DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman, BUTGEM ve MESYEB’in ardından Enerji Verimliliği Merkezi’nin de bölgelerinde faaliyete girmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Kahraman, “Merkezimiz sayesinde Bursalı sanayicilerimizin enerji maliyetlerini düşürüp, verimlilik artışını sağlayarak küresel rekabette daha avantajlı konuma yükseleceklerine inanıyorum. Hayata geçen bu projeyle Türkiye’deki OSB uygulamalarının başarılı örnekleri arasında yer alan DOSAB’ın prestijinin daha da artacağı kanaatindeyim. Örnek projelerle bölgemizin prestijini artıran BTSO’ya Bursa iş dünyası adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.
“ÇALIŞMALARIMIZIN MEYVESİNİ ALDIK”
BTSO Enerji Konseyi Başkanı ve BTSO Meclis Üyesi Erol Dağlıoğlu, konsey toplantılarına 2013 yılının son çeyreğinden itibaren gerçekleştirdikleri yoğun ve verimli çalışmaların meyvesini almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Dağlıoğlu, projenin hayata geçirilmesi nedeniyle BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk ile protokol üyeleri BTSO Enerji Verimliliği Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi, tesisteki üniteleri yakından inceledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<