banner359

Bursa’nın stratejik gücü Fransa’dan dünyaya anlatıldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi üyeleri, Fransa’da düzenlenen ‘Aeromart Toulouse 2016’ Fuarı’nda stant açarak, Bursa’nın stratejik sektörlerdeki gücü ve potansiyelini tüm dünyaya anlatma fırsatı...

18 Aralık 2016 Pazar 16:07
Bursa’nın stratejik gücü Fransa’dan dünyaya anlatıldı
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi üyeleri, Fransa’da düzenlenen ‘Aeromart Toulouse 2016’ Fuarı’nda stant açarak, Bursa’nın stratejik sektörlerdeki gücü ve potansiyelini tüm dünyaya anlatma fırsatı yakaladı.
Türkiye’nin üretim üssü Bursa, BTSO öncülüğünde stratejik sektörlerde de söz sahibi oluyor. Daha önce ABD, Fas, Azerbaycan, Fransa ve Malezya’da düzenlenen uluslararası fuarlara katılan UHS Kümelenmesi üyeleri, Fransa’dan gelen davet üzerine Avrupa havacılık sanayisinin önemli merkezi Toulouse’de gerçekleştirilen ‘Aeromart 2016’ Fuarı’na katıldı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Bursa UHS Kümelenmesi Başkanı Dr. Mustafa Hatipoğlu’nun da yer aldığı programda, Bursalı firmalar uluslararası firma ve farklı ülkelerdeki kümelenme üyeleri ile ikili iş görüşmesi yapma imkanı yakaladı.
BTSO heyeti, fuarın yanı sıra diğer katılımcı firmalarla birlikte Airbus’ta incelemelerde bulundu. Bursalı firmalar, Airbus A380 Yolcu Uçağı üretim hattını gezdi. Üyeler, dünyanın en büyük geniş gövdeli yolcu uçağının tüm montaj hattını yerinde görerek, önemli bir deneyim kazandı. Ziyarette BTSO üyeleri, ‘AirBussines Academy’ isimli tedarik zincirine katılmak için düzenlenen eğitim programına da katıldı. Heyet ayrıca Thales firmasına bir teknik gezi de gerçekleştirdi.
Bursa UHS Kümelenmesi üyeleri, Fransa programı kapsamında İran Havacılık ve Savunma Kümelenmesi ile de bir iyi niyet protokolü imzaladı. Protokol sayesinde iki kümelenme arasında yatırım ve işbirliği imkanlarının araştırılması hedefleniyor.
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, dünya ekonomisinde söz sahibi olan ülkelerin otomotiv ve makine sektörlerindeki tecrübeleriyle uzay, havacılık ve savunma sanayinde de öncü rol üstlendiğini söyledi. İlker Duran, otomotiv, otomotiv yan sanayi ve makine gibi sektörlerdeki alt yapıya sahip Bursa’nın uzay, havacılık ve savunma sektörlerinde de teknoloji ve üretim üssü olmasını hedeflediklerini kaydetti. İlker Duran, “Bursa’nın sanayi ve teknoloji alt yapısının potansiyelini çok iyi biliyoruz. Bu zenginliğimizi mutlaka stratejik sektörlerde de göstermemiz gerekiyor” dedi.
UHS Kümelenmesi Başkanı Dr. Mustafa Hatipoğlu ise, kümelenmede 75 firmanın yer aldığını söyledi. Kümelenme sayesinde firmalar arasında çok güzel bir sinerjinin yakalandığını anlatan Hatipoğlu, Bursalı firmalara yönelik son 3 yıl içerisinde 40’ı aşkın yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonu, eğitim programları ile üst düzey ziyaret gibi faaliyetler gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Son olarak Fransa’da düzenlenen ‘Aeromart Toulouse 2016’ Fuarı’nda Bursa’nın stratejik sektörlerdeki gücünü anlatma fırsatı yakaladıklarını ifade eden Hatipoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kümelenmenin oluşturduğu sinerji sayesinde firmalarımız, hem kendi aralarındaki işbirliklerini güçlendirdi hem de yeni bağlantılar kurma fırsatı yakaladı. Gerçekleştirilen bu etkinliklerle firmalarımız önemli tecrübeler kazandı. Önümüzdeki süreçte de uzay, havacılık ve savunma sektörlerindeki stratejik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<