banner359

Emekliye ikramiye müjdesi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emekliye her yıl Ramazan ayında ve Kurban Bayramında birer maaş ikramiye sözü vermiş, noterden taahhütname hazırlatan Kılıçdaroğlu, bu 4 maddelik taahhütnameyi, grup toplantısında okumuştu.

28 Mart 2015 Cumartesi 00:10 2015-03-28 00:11:53
Emekliye ikramiye müjdesi!

 Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Nereden çıkacak bu 25 milyar TL" diyerek eleştirdiği emekliye 2 maaş ikramiyenin kaynağı meğer bütçede hazırmış.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun her ay ortalama 13,1 milyar lira aylık ödediğini ve iki aylık ikramiye tutarının 26,2 milyar liraya denk geldiğini belirten Süleyman Yaşar, "Telaşlanmaya gerek yok. Bu iki aylık ikramiyenin kaynağı bütçede var." dedi.

Yaşar, Taraf Gazetesi'nde yer alan bugünkü yazısında bu tutardaki paranın bütçeye ilave bir yük getirmeden nasıl karşılanabileceğini ise şu şekilde izah etti: "...vergi gelirlerinin bir kısmı harcanmayarak kamu borç stokunu düşürmek için faiz dışı fazla olarak ayrılıyor. İşte bu faiz dışı fazla tutarı 2015 yılı merkezî bütçesinde tam 33 milyar lira olarak ayrıldı. OysaTürkiye'nin kamu borç stokunun milli gelire oranı yüzde 36 düzeyinde bulunuyor ve bu oranı hızla indirmeye gerek yok. Çünkü Türkiye kamu borcu/milli oranını yüzde 60 olarak öngören Maastricht kriterlerini karşılıyor. O halde bu 33 milyar liralık faiz dışı fazlanın 26,2 milyar lirası 2015'te emeklilere dini bayramlar öncesinde iki maaş ikramiye olarak ödenebilir." İki maaş ikramiyenin ekonomiye çarpan etkisi yaparak büyümeyi hızlandıracağını da ifade eden Yaşar, ikramiyelerin Başbakan Davutoğlu'nun söylediği gibi bütçeye ilave yük getirmeyip aksine ilave kaynak sağladığını belirtti. Süleyman Yaşar ayrıca yazısında devlet desteklerinin kimlere ve ne tutarda verildiğini şeffaflaştıracak olan Devlet Destekleri Genel Müdürlüğü'nün tam beş yıldır tek bir veri yayınlamadığını belirterek, "Emeklilere verilecek iki maaş ikramiyeyi bütçeye yük olarak gören Başbakan Davutoğlu şimdi devlet desteklerinin nasıl dağıtıldığını açıklamalı. Ve bütçenin akılcı kullanılıp kullanılmadığını, bütçeye kimlerin yük getirdiğini herkes görmeli." dedi.

KAYNAK: TARAF

Son Güncelleme: 28.03.2015 00:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<