banner359

Ineva, Rusya’yı hedefine aldı

Arıtma çamuru bertarafı alanındaki yenilikçi uygulamalarıyla ön plana çıkan İneva Çevre Teknolojileri A.Ş, Balkanlar’dan sonra şimdi de Rusya’yı hedefine aldı.Mayıs ayı başında Rusya’da şirket kuran İneva, yeni projeler için yatırım...

07 Haziran 2017 Çarşamba 09:56
Ineva, Rusya’yı hedefine aldı

Arıtma çamuru bertarafı alanındaki yenilikçi uygulamalarıyla ön plana çıkan İneva Çevre Teknolojileri A.Ş, Balkanlar’dan sonra şimdi de Rusya’yı hedefine aldı.

Mayıs ayı başında Rusya’da şirket kuran İneva, yeni projeler için yatırım faaliyetlerine hız verdi. Ineva Çevre Teknolojileri A.Ş Genel Müdürü Onur Taş, atık su arıtma tesislerinden çıkan arıtma çamurunun çevreye verdiği zararı önlemek istediklerini söyledi. Taş, Rusya’nın doğanın korunması ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi yönünde parlamento düzeyinde başlattığı çalışmaların yatırım kararı almalarında etkili olduğunu ifade etti.

Türkiye ile Rusya arasında gelişen ticari ve siyasi ilişkiler doğrultusunda 18 milyon kilometrekarelik coğrafyada arıtma çamuru sorununu çözmek için yapılanma planladıklarını belirten Taş, "Rusya’da devreye alacağımız bu faaliyetlerle birlikte farklı ülkeler için de araştırmalarımız devam ediyor. 2004 yılında temelleri atılan ve 2016 yılında Coşkunöz Holding birleşmesiyle güçlenen INEVA, özgün teknolojisi ile arıtma çamurunu ve nem oranı yüksek atıkları kurutmaya gerek kalmadan bertaraf ediyor. Ayrıca bu proses esnasında her 1 ton atık bertarafında 1.5 ton buhar enerjisi üretebiliyor. Elde edilen bu buhar enerjisinin doğrudan kullanımı mümkün iken istenildiği takdirde türbinler eklenerek, elektrik enerjisi de elde edilebiliyor" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<