banner359

Nasreddin Hoca’dan Sanal Ticaret

İşadami Ertuğrul Çelik Tarafından Kurulan Nasrettinkazani.com Da E-ticarete Getirdiği Yeni Bir Anlayış İle İlgi Görüyor.

11 Aralık 2015 Cuma 17:06
Nasreddin Hoca’dan Sanal Ticaret
Firmaların depolarında atıl dururumda bekleyen üretimden kalmış elektronik eşyaların satıldığı nasreddinkazani.com, birbirinden habersiz satıcı ve alıcıyı buluşturan yaklaşımıyla e-ticarete farklı bir boyut getirdi.
Başta depolama, sigorta, personel, elektrik giderleri gibi maliyetlerin ortadan kalkmasıyla piyasadaki bir çok ürünün oldukça ucuza satılabildiği e-ticarete her gün yeni bir konsept ekleniyor. Yakın zamanda Bursalı işadamı Ertuğrul Çelik tarafından kurulan nasrettinkazani.com da e-ticarete getirdiği yeni bir anlayış ile ilgi görüyor. Sirkülasyonu az olmasına rağmen talep gören elektronik parçaların satışında alıcı ile satıcıyı buluşturmayı hedefleyen nasrettinkazani.com internet sitesi, kısa sürede e-ticarete farklı bir boyut kazandırmayı başardı. nasreddinkazani.com, doğrudan ürün ve hizmet satışı gerçekleştiren internet sitelerinden farklı olarak, atıl durumdaki ürünlerini çöpe atmak zorunda kalan üreticilerle (satıcılarla) piyasada fazla göz önünde olmaması nedeniyle ihtiyacı olan ürünleri temin etmekte zorlanan ve yüksek fiyat ödemek zorunda kalan alıcıyı buluşturuyor.
"ALAN MEMNUN, SATAN MEMNUN"
Nasreddinkazani.com sitesinin kurucusu ve fikir babası Ertuğrul Çelik, uyguladıkları yaklaşım sayesinde satıcının ürününü yok pahasına hurdaya vermek zorunda kalmadığını, alıcının da talep ettiği parçayı yüksek fiyata değil, değerinde alma şansı yakaladığını söyledi. Çelik, kendilerinin birbirlerine çok uzak olan satıcı ve alıcıyı kurdukları internet sitesi sayesinde bir araya getirdiklerini kaydederek, “Bizim konseptimiz aslında ‘alan memnun satan memnun’ yaklaşımına güzel bir örnek oluşturuyor. Firmalar depolarındaki atıl ürünleri çöpe atmaktan kurtulurken, alıcı da ihtiyacı olan parçayı yüksek paralar ödeyerek yurt dışından getirmekten kurtuluyor. Ayrıca katma değeri yüksek elektronik parçaların ithalatını önleyerek cari açığın kapanmasına katkıda bulunuyoruz” dedi.
“YOK PAHASINA ELDEN ÇIKIYORDU”
Sitelerinde satışa sundukları elektronik eşyaların üretimden kalkmış oldukları için bulunmasının zor olduğunu, ancak hala talep gördüklerini vurgulayan Ertuğrul Çelik, “Sanayi kuruluşlarının depolarında orijinal ambalajlarında bekleyen, satışları azalmış olduğu halde hâlâ piyasa değeri bulunan elektronik parçaları sanal ortamda pazarlıyoruz. Bu parçalar, geçmişte yok pahasına hurdaya verilerek elden çıkartılıyordu. Bu parçalara ihtiyacı olanlar ise yurt dışından çok yüksek bedellerle satın alıyordu. Biz arızalı ürünlerin tamirini de yapıyoruz. Aslında bu sistem dünyada çok yaygındır. Türkiye’de ilk kez uygulamaya koyarak, elektronik parçalara ihtiyaç duyan işletmelerle, ürünleri stoklarında bekleyen ama pazar bulamayan işletmeleri sanal ortamda buluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<