banner359

Uludağ’daki Orman Villaları Özel Sektörden Kiralanacak...

Uludağ'daki Evlerin İşletmesi Özel Sektöre Bırakıldı

09 Ocak 2016 Cumartesi 08:00
Uludağ’daki Orman Villaları Özel Sektörden Kiralanacak...
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2.5 milyon liraya geçen yaz ayında inşa ettirilen 69 orman villası 2 ayrı firmaya kiralandı. 2016 yılından itibaren vatandaşlar Uludağ Milli Parklar Müdürlüğü’nün belirlediği fiyatlarla özel firmalardan Çobankaya ve Sarılan mevkiindeki ahşap vilları kiralayabilecek.
Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Çobankaya’da 21, Sarıalan’da 47 orman villasının 2 ayrı firma yetkililerine teslim edildiğini bildirdi. Çobankaya’da 21 villa yıllığı 230 bin, Sarıalan’da 530 bin lira kiralama bedeli ile verildi. Yıllık enflasyon oranında artışla 5 yıllık sözleşme imzalandı. Çobankaya’daki 21 villayı Harput Holding alırken, Sarıalan’da bazılarının iç tefrişi tamamlanmak şartı ile Derebahçe-Berusa Otel konsorsiyumu işletme hakkını kiraladı. Her iki bölgeye de teleferik ile ulaşım kolaylığının yanı sıra tesislere araç ile 365 gün ulaşma imkanı da bulunacak.
Harput Holding koordinatörü Muhsin Yaşar, Çobankaya’daki 21 ahşap villayı bugün itibariyle devraldıklarını belirterek, “Kiralama tarifelerini Uludağ Milli Park Müdürlüğü belirliyor. Biz işletmesini vatandaşın rahatını sağlayacak şekilde sürdüreceğiz. 2. gelişim bölgesindeki Karinna Otel’in işletmesini de yürüttüğümüz için ekstra olarak isteyenlere otelimizden sabah kahvaltısı ve yemek servisimiz de olabilecek. Kış günlerinde karla kaplı ortamda orman villalarına talebin olması dikkat çekiyor. Huzurlu bir ortam arayanların talep ettikleri orman villlarını şu anda isteyenlere kiralamaya başladık” dedi.
Karinna Otel’in 224.2852360 numaralı telefonundan kiralama ile alakalı bilgi alınabilir. Oteller bölgesine 700 metre uzaklıktaki Çobankaya mevkiindeki 21 villada 4 kişinin kalabileceği küçük tipler günlüğü 200 liradan, 5-6 kişilik ailelerin kalabileceği büyüklüktekiler elektrik dahil 250 liradan, 3 adet bulunan en büyük boy olanlar 300 liradan kiralanıyor. Kahvaltı servisi ve yemek ücreti kişi başına ekstra olarak alınıyor. Uludağ 2. gelişim bölgesinden sonra yolu Karinna Otel’in araçları karları temizleyerek açık tutuyor. Yaz aylarında Çobankaya’daki tesislerde günübirlikçiler için hafta sonları açık büfe kahvaltı organizasyonu da planlanıyor.
Sarıalan’daki 47 orman villası ise iç tefrişlerinin tamamlanmasının ardında yarı yıl tatilinde misafirlerine kapılarını açacak. Sarıalan’dan villa kiralama ile alakalı İşletme Müdürü Rıdvan Genç’ten (542-3556215) bilgi alınabilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<