banner359

2 Milyon Tl’lik Otoparkın Kapısına Kilit Vurdu

Tokat’ta kiracılarından canı yandığı için iş hanı yerine otopark yaptıran müteahhidin yaklaşık olarak 2 milyon TL’ye mal ettiği 4 katlı otopark 4 yıldır kapalı. Eski Bağ-Kur İl Müdürlüğü yanında 2007 yılında açılışı yapılan...

28 Ekim 2014 Salı 09:59
2 Milyon Tl’lik Otoparkın Kapısına Kilit Vurdu
Tokat’ta kiracılarından canı yandığı için iş hanı yerine otopark yaptıran müteahhidin yaklaşık olarak 2 milyon TL’ye mal ettiği 4 katlı otopark 4 yıldır kapalı.
Eski Bağ-Kur İl Müdürlüğü yanında 2007 yılında açılışı yapılan kentin ilk 4 katlı, 200 otomobil kapasiteli otoparkı yaklaşık 2 yıl çalıştıktan sonra kapatıldı. 6 bin 500 metrekare kapalı alanı olan, bin 500 metrekaresi düğün salonu, 5 bin metrekaresi otopark olan tesis adeta kaderine terk edildi.
Tokat’ta uzun yıllardır müteahhitlik yapan 83 yaşındaki Hilmi Ercins, kentteki araç yoğunluğu ve yaşanan park sorununa rağmen parkın boş kalması ve ilgisizlikten yakındı. Şehirdeki otopark ihtiyacı nedeniyle arsasına bölgede olmayan bir oto park yaptırdığını ifade eden Ercins, otoparkın çevresine araç park edilirken, oto parkın kullanmaması ve yetkililerin ilgisizliğinden dolayı 2009 yılı sonlarında iş yerinin kapısına kilit vurduğunu söyledi. Yaklaşık 4 yıldır otoparkın kapalı olduğunu ifade eden Ercins, “Ben otoparkı açtığım yıllarda kapının önüne araçları ile park edenler oluyordu. Şikayetlerimize rağmen ilgilenen olmadı. Baktım başım derde belaya girecek, layık değilmiş bu işi yapmak, yapmadım. Burası otoparka göre planlanarak yapıldı, değiştirip başka bir tesis olarak da kullanmak mümkün değil. Şimdilik kendi haline bıraktım” diye konuştu.

“KUMARA VERMEDİM, DÜNYANIN YATIRIMINI YAPTIM”
Otoparkın kapalı olduğunu görenlerin kendisinde tekrar açmasını istediğini ifade eden Ercins, “Burayı ben kendim tekrar açmayı düşünmüyorum. Kiraya versem kiracı ile de uğraşamam. Çünkü ortam bozuldu. Mülkünle, paranla derde giriyorsun. Buranın kaplı olarak durması benim içinde kayıp ama ne yapayım? Ben 83 yaşındayım para ile işimde kalmadı daha. Mühim değil. Oldu başımıza geldi yaptık. Kumara vermedim, dünyanın yatırımını yaptım ama ilgisiz kaldı. Otopark fiyatlarımız pahalı değildi” şeklinde konuştu.

“RÜYALARIMA GİRİYOR”
Ercins, yıllardır otoparkın kapalı kalmasının rüyalarına girdiğini ifade ederek, “Rüyamda burayı yıkıyor arsa yapıyorum. ‘Bırak böyle virane olsun’ diyorum kendi kendime. Bir memlekette bir şeye ilgi gösterilir. Bu olmaması lazım. Bizim milletimiz alışmış kaldırım kenarına aracını bırakıyor gidiyor. Otoparkta arzu ettiğini bulamıyorsun” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar da Tokat’ta yaşanan otopark sorununa dikkat çekerek, parkın açılmasını beklediklerini kaydetti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<