AK Partiyi İktidara Taşıyacak İki Seçenek

Ak Parti’nin Tek Başına İktidar Olması İçin 2 İhtimal

21 Ekim 2015 Çarşamba 18:17
AK Partiyi İktidara Taşıyacak İki Seçenek
20 ilde 2300 kişiyle yapılan ankete göre Ak Parti’nin oyları artmasına karşın 7 Haziran’dan çok da farklı bir sonuç ortaya çıkmadı. Yapılan araştırmalara göre, seçmen sandık başına gitmezse ya da oy kullanmayacağını söyleyen 2 milyon seçmenin yarısı oyunu Ak Parti’ye verirse Ak Parti tek başına iktidar olabilecek.
Politic’s Araştırma Şirketi tarafından yapılan ankette Ak Parti oylarını arttırdı, ancak tek başına iktidar olabilecek çoğunluğu elde edemedi. 12-19 Ekim tarihleri arasında 20 ilde 2300 katılımcı ile yüzde 95 güven aralığında (+- 2) hata payı ile yapılan çalışmaya göre, AK Parti 43,40, CHP 27,20, MHP 14,10, HDP 12,10 ve diğer partiler 3,20 oy oranına ulaşıyor.
Yapılan anket sonuçlarına göre, ekonomik vaatler AK Parti’nin oylarında yükselişe sebep olduysa da Ankara’daki patlamanın bu yükselişi yavaşlattığı ifade edildi. Bir diğer taraftan seçmenin artık koalisyona eskisi kadar tepkili olmadığı sonucu da ortaya çıkartırken, AK Parti’nin yine tek başına hükümeti kuramayacağı gözlendi.
2 SEÇENEK AK PARTİ’Yİ İKTİDARA TAŞIYACAK
Yapılan araştırmanın ‘AK Parti nasıl tek başına iktidar olur’ analizinde ise, "Yaşanan terör olaylarından dolayı vatandaş sandık başına gitmezse, kemik oyunun yüksek olmasından dolayı bu AK Parti’ye yarar ve tek başına iktidara gelebilir" denildi. Bir diğer taraftan ise "Oy kullanamayacağını söyleyen 2 milyon seçmenin yarısının AK Parti’ye dönüşü gerçekleşirse Ak Parti yine tek başına iktidar olabilir" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<