banner359

Bahçekapılı’dan Ekşi’ye Cevap: "gelirsen öğrenirsin"

Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, kendisini eleştiren CHP’li Oktay Ekşi’ye, “Meclise çok sık gelmiyorsunuz, ama buranın içtüzüğü, teamülü çok farklıdır, bu ancak devamla öğrenilebilecek bir şeydir” dedi. Kamuoyunda “Torba...

06 Ağustos 2014 Çarşamba 19:33
Bahçekapılı’dan Ekşi’ye Cevap:
Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, kendisini eleştiren CHP’li Oktay Ekşi’ye, “Meclise çok sık gelmiyorsunuz, ama buranın içtüzüğü, teamülü çok farklıdır, bu ancak devamla öğrenilebilecek bir şeydir” dedi.
Kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen tasarının görüşmelerinde söz alarak kürsüye gelen CHP’li Oktay Ekşi, oturumu yöneten ve Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ve başka başkanvekillerinin yönetimlerini eleştirdi. Eleştiri üzerine Bahçekapılı, “Sayın Ekşi lütfen konuya dönün bu size ilk ihtarım” ifadeleriyle uyardı. Oktay Ekşi’nin konuşmasını tamamlamasından sonra Ekşi’ye cevap veren Başkanvekili Bahçekapılı, kendisinin Genel Kurulu içtüzüğe dayalı olarak idare etmeye çalıştığını belirtti.
Muhalefet milletvekillerinin kendisini dikkatli takip ettiklerini, içtüzüğe aykırı yönetim yapması durumunda muhalefet milletvekillerinin usul tartışması açabileceklerini belirtti. Bahçekapılı, “Sayın Ekşi size de şunu söyleyeyim, olabilir, bazı nedenlerden dolayı Meclise çok sık gelmiyorsunuz, ama buranın içtüzüğü, teamülü çok farklıdır, bu ancak devamla öğrenilebilecek bir şeydir. Usul tartışması açsaydınız zamanında, daha anlamlı olur” dedi.
Bahçekapılı, isim vermeden CHP’li Kamer Genç’i işaret ederek, “Sayın Ekşi, bana cevap vereceğinize bir arka sıranızda oturan sayın milletvekilinin konuşmasını duyun ve ondan sonra konuşun olur mu?” şeklinde konuştu.
Bahçekapılı, Oktay Ekşi kendisine sataşma yapıldığını iddia ederek yeniden söz istemesine “Ben size sataşmadım ama yaşınıza hürmeten buyurun” diyerek söz verdi. Ekşi, kendisinin arka sıralarda oturduğunu belirterek, Meclisin en fazla devam eden milletvekillerinden olduğunu söyledi.(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<