banner359

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan emeklilik yaşı açıklaması

29 Mayıs 2017 Pazartesi 15:33 2017-05-29 15:36:05
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan emeklilik yaşı açıklaması
 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, emeklilik yaşının değişmeyeceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. 29 Mayıs’ın İstanbul’un fethinin yıl dönümü olduğunu söyleyen Kurtulmuş, bu olayın milletin tarihinde olduğu kadar insanlık tarihinde de çok müstesna bir yeri olduğunu hatırlattı. Beşiktaş'ı tebrik eden Kurtulmuş, "15. Lig şampiyonluğunu zor bir maratondan sonra kazanmış olan Beşiktaş camiasını, futbolcularını, teknik heyetini tebrik ediyorum. İnşallah seneye diğer takımlar da bu yarışın içinde olur. Beşiktaş’a Avrupa macerasında da başarılar diliyorum" ifadelerini kaydetti.
Emeklilik yaşı
Emeklilik yaşının yukarı çekilmesi ile ilgili bir çalışmanın olup olmadığına ilişkin de konuşan Kurtulmuş, "Hayır, yok. Emeklilik yaşının yukarıya çekilmesinden ziyade şu anda mevcut emeklilik yaşı ile ilgili yasal düzenleme devam edecektir. Ancak, Sayın Müezzinoğlu’nun söylediği şey şu, OECD’de emeklilik yaşı 72, bizde 52. Türkiye’de de bu yaşın belli bir süre içinde ileriye gitmesi kaçınılmazdır. Çalışma Bakanlığının hedefi 2036’ya geldiğinde kadınlarda 58 erkeklerde 60’a çekilmesi için tahminde bulunuyor ve buna göre planlama yapıyorlar. Mevcut yasal yapı devam edecek. Emeklilik yaşının ileriye çekilmesi ile ilgili çalışma söz konusu değil" diye konuştu.

Son Güncelleme: 29.05.2017 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<