banner359

Çiftçiler çevre yolunda ay çekirdeği kurutmaya tekrar başladı

Bursa İnegöl'ün Tescilli Markası Olan İnegöl Alasının Hasadı Başlamasıyla Birlikte Üreticilerin Yüzde 60'sı Çin Çekirdeği Ekti. Toplanan Çekirdeklerini Kurutulması İçin Çiftçiler Alternetif Olarak Yollarda Kurutma İşlemlerini Yapıyor. Geçtiğimiz Günlerde Çevre Yolunda Yapılan Kurutma İşlemlerine Polis Ve Zabıta Ekipleri Müdahale Ederek Kaldırdı. Devreye Siyasilerin Girmesiyle Çiftçiler Tekrar Bu Bölgede Kurutma İşlemlerine Başladılar.

05 Eylül 2019 Perşembe 16:59
Çiftçiler çevre yolunda ay çekirdeği kurutmaya tekrar başladı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde çiftçiler tekrar çevre yolunda ay çeğirdeği kurutmaya başladı.

İnegöl alası olarak bilinen ay çekirdeği bitme Çin çekirdeğinin Türkiye girmesiyle birlikte bitme noktasına geldi. Çiftçiler artık İnegöl’de beyaz çekirdek yerine siyah çekirdeğe yöneldi. En büyük sıkıntı ise üreticinin çekirdekleri kurutmak için yer bulamaması. Her yıl olduğu gibi bu sene de çekirdek üreticileri topladıkları çekirdekleri kurutmak için Ahmet Türkel çevre yolunun belirli bölümlerini trafiğe kapatarak kurutma yapıyor. Geçtiğimiz günlerde çevre yolunda yapılan kurutma işlemlerine emniyet ve zabıta ekipleri müdahale ederek çekirdek üreticilerini bölgeden kaldırdı. Çiftçiler kendilerine müdahale edenlere tepki gösterdi. Bunun üzerine siyasi kanadın devreye girilmesiyle üreticiler tekrar bölgede çekirdek kurutmaya başladı. Zabıta ekipleri bölgede tedbir alarak yolun belirli bölümlerine şerit çekip dubalar koydu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<