banner359

Kimyasal katliama tepki

Suriye’nin kuzeyindeki İdlib şehrinde Esad rejimi tarafından yapılan kimyasal katliama tepkiler sürüyor.Bursa’nın İnegöl ilçesinde, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. İHH Başkanı...

06 Nisan 2017 Perşembe 12:09
Kimyasal katliama tepki

Suriye’nin kuzeyindeki İdlib şehrinde Esad rejimi tarafından yapılan kimyasal katliama tepkiler sürüyor.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. İHH Başkanı İlhan Tatlı, “Batı, İran ve Rusya’nın destek verdiği Suriye rejimi, Türkiye sınırındaki İdlib’de vahşi bir katliam gerçekleştirdi. Sarin gazıyla bombalar yağdırdı. Çoğunluğu çocuk olmak üzere 125’den fazla sivil zehirlenerek öldürüldü, 535 kişi ise yaralandı. Yaralıların kaldırıldığı hastane ve yardım ekipleri de bombardımanın hedefi oldu. 2011 yılında rejimin baskı ve katliamlarıyla başlayan Suriye krizi, iç savaşın da ötesinde artık onlarca ülkenin dahil olduğu büyük bir savaşa dönmüş durumda. Savaş nedeniyle 450 bin insan hayatını kaybetti, binlercesi hapse atıldı, 5 milyonu aşkın insan da hayatta kalabilmek için evini terk edip, başka ülkelere sığındı” dedi.

Tatlı açıklamasına şöyle devam etti: “Rejimin işlediği bu suçlar karşısından uluslararası toplumun sessiz kalması zalimlerin bu suçları işlemeye devam etmesine zemin hazırlıyor. Bölgede yaralıları tedavi edecek yeterli sayıda hastane olmadığı için, kritik durumdaki yaralılar ambulanslarla Türkiye’ye taşındı. Katliam haberinin alınmasıyla birlikte Türkiye teyakkuza geçti. Her zamanki gibi insanlığını ve kardeşliğini gösterdi. Hatay’dan İdlib’e 30 kadar ambulans olay yerine intikal ederek ağır yaralıları Türkiye’ye taşıdı. Sarin gazına maruz kalan mazlumlar tedavi altına alındı. Bu arada İdlib’de yaralılara ilk müdahaleyi yapan Suriye’deki doktorlar, kimyasal saldırılara karşı kullanmak için ilaç çağrısı yaptı. Türk Kızılay’ı ve İHH İnsani Yardım Vakfı, onlar için acil gereken ilaçların listesini yayınladı. Acil ilaca ihtiyaç var kampanyasını başlattı.”

Konuşmanın ardından katliamda hayatını kaybedenler için dua edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<