banner359

Meclis’te anayasa mesaisi başlıyor

19 Aralık 2016 Pazartesi 18:33 2016-12-19 18:36:32
Meclis’te anayasa mesaisi başlıyor
 AK Parti tarafından hazırlanan ve MHP ile üzerinde anlaşılan anayasa teklifi TBMM Anayasa Komisyonu'nda yarın itibariyle görüşmeye başlanıyor.

TBMM Anayasa Komisyonu, AK Parti’nin hazırladığı anayasa değişiklik teklifini 20 Aralık itibariyle görüşmeye başlayacak. AK Parti ve MHP’nin üzerinde anlaştığı teklife CHP ve HDP karşı çıkarken, komisyon görüşmelerinde teklifin maddeleri tek tek ele alınacak. Özellikle yürütme yetkisinin cumhurbaşkanına verilmesi ile ilgili maddenin görüşmelerinin hararetli geçmesi bekleniyor.
Teklif, Anayasa Komisyonu'nda kabul edilirse TBMM Genel Kurulu'nagetirilecek ve burada görüşmeleri yapılacak. Teklifin Genel kurulda görüşülmesi ve kabul edilmesi durumunda halk oylamasına gidilmesine yönelik net bir tarih bulunmuyor.  

Son Güncelleme: 19.12.2016 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<