Polisin Kestiği Salgın Cezaları Geçersiz mi?

05 Temmuz 2020 Pazar 11:45
Polisin Kestiği Salgın Cezaları Geçersiz mi?

ADANA’da salgın yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle polisin para cezası kestiği vatandaş, mahkemeye gitti. Adana 5. Sulh Ceza Hâkimliği,  “Polis sadece tutanak tutabilir” diyerek cezanın geçersiz olduğuna karar verdi.

Koronavirüs salgını nedeniyle, sokağa çıkma yasağına uymayanlar, sosyal mesafe ve maske takmayanlara para cazası uygulanıyor. Ancak Adana'dan gelen bir haber yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği, salgın yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle polisin para cezası kestiği vatandaşın cezasını iptal etti. 

Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği, salgın dolayısıyla maske, sosyal mesafe ve 65 yaş sokağa çıkma yasaklarının ihlali üzerine polis tarafından yazılan cezaların ‘'Geçersiz'' olduğuna karar verdi. Mahkeme, ‘'İdari yaptırım kararı ancak mülki amir tarafından verilebilir. Polis tarafından sadece ihlale ilişkin tespit tutanağı tutulabilir'' hükmüne vardı.

banner380

Adana'da bir vatandaşa verilen 789 liralık ceza da bu gerekçe ile iptal edildi. Bugüne kadar polisin verdiği Koronavirüs tedbirleri kapsamındaki cezaların 1 milyar lirayı aştığı, bu kararın emsal olması durumunda tüm cezaların iptal edilebileceği bildirildi.

Anahtar Kelimeler:
CezaKorona
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mesut Şengül 2020-07-05 16:01:38

Yanlış karar korunmak amaciyla ozaman cikilmicak evde oturanlarin günahi ne ozaman herjes jafasina göre ciksin gezsin oh ne rahat ozaman hastalanipta hastaneyi meşgul etmesinler

banner366

<