banner359

Sokak hayvanlarını elleriyle besliyor

BURSA'NIN İNEGÖL İLÇESİNDE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI NEDENİYLE SOKAKLARDA KALAN HAYVANLAR ZOR ANLAR YAŞARKEN, HÜSEYİN PAL İSİMLİ VATANDAŞ TOPLADIĞI YİYECEKLERLE SOKAK HAYVANLARINI BESLİYOR.

10 Mayıs 2020 Pazar 00:05
Sokak hayvanlarını elleriyle besliyor

Bursa’nın İnegöl İlçesinde sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sokaklarda kalan hayvanlar zor anlar yaşarken, Hüseyin Pal isimli vatandaş topladığı yiyeceklerle sokak hayvanlarını besliyor.

Korona virüs salgını dünyayı yakıp kavrulurken bunlara karşı tedbirler devam ediyor. Türkiye’de 23 Büyükşehir ve Zonguldak ilinde 5. kez sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Sokağa çıkma kısıtlamasında en çok sokaktaki hayvanlar etkileniyor. Hayvanlara gönüllü olarak sahip çıkan vatandaşlar ise takdir topluyor. İnegöl’de bir Hüseyin Pal isimli vatandaş çöplerde çıkardığı yiyecekler ile kasaplarda aldığı kemiklerle sokak hayvanlarını doyuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Pal, “Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle en çok sokak hayvanları etkileniyor. Bunlara duyarlı vatandaşlar sahip çıkıyor ama yasak olduğundan dolayı kimse bakamıyor. Ben elimden geldiği kadarıyla onlara sahip çıkmaya çalışıyorum çöplerden bulduğum yiyecekleri, kemikleri onlara vererek hayatta kalmalarını sağlıyorum. Burada yetkililere şunu söylemek istiyorum sokaklara bırakılan mamaları bu hayvanlar yiyemiyor onun et kemik bırakmaları daha güzel olur. Böylelikle hayvanlar sokaklara gelmez ve kimseye de zarar vermez bence” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<