banner359

Uluslararası Tahkim Hakemleri Kurumunda ‘Bursa’ farkı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi (BTSOTAM) Divan Başkan Yardımcısı Avukat Bennar Aydoğdu, Uluslararası Tahkim Hakemleri Kurumu’nun (Chartered Institute of Arbitrators) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve kurumun Eğitim...

13 Aralık 2016 Salı 12:43
Uluslararası Tahkim Hakemleri Kurumunda ‘Bursa’ farkı
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi (BTSOTAM) Divan Başkan Yardımcısı Avukat Bennar Aydoğdu, Uluslararası Tahkim Hakemleri Kurumu’nun (Chartered Institute of Arbitrators) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve kurumun Eğitim ve Üyelik Komitesi Başkanı oldu.
BTSO tarafından Türkiye’deki oda ve borsalar arasında ilk defa hayata geçen Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin Divan Başkan Yardımcılığını yürüten Bennar Aydoğdu, merkezi Londra’da bulunan Uluslararası Tahkim Hakemleri Kurumu’nun Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine ve Eğitim - Üyelik Komitesi Başkanlığına seçildi. Böylelikle Bursa’nın tahkim ve arabuluculuk alanındaki uluslararası temsiliyeti güç kazandı.

Dünyada 14 bin üyesi var
2011 ve 2014 yılları arasında kurumun Avrupa başkanlığı görevini de başarılı bir şekilde yürüten Bennar Aydoğdu, Uluslararası Tahkim Hakemleri Kurumu’ndaki yeni görevinde Türkiye’yi ve Bursa’yı en iyi şekilde temsil etme gayreti içerisinde olacağını söyledi. Kurumun dünyanın birçok ülkesinde 14 binden fazla üyesi olduğunu dile getiren Aydoğdu, 1 Ocak 2017 itibariyle yeni görevine başlayacağını kaydetti. Tahkim ve arabuluculuğun hukuki uyuşmazlıklara yönelik alternatif çözüm yöntemlerinden birisi olduğunu belirten Bennar Aydoğdu, “Uluslararası Tahkim Hakemleri Kurumu, dünya genelinde 100 yılı aşkın bir süredir çalışmalarını sürdürüyor. Yönetim kurulu üyesi olduğum Uluslararası Tahkim Hakemleri Kurumu’nda bu yeni görevlere layık görülmem benim için gurur verici bir durum. Ülkemizi ve Bursa’mızı en iyi şekilde temsil edeceğim” dedi.

Bursa, tahkimde öncülüğünü sürdürüyor
BTSOTAM Divan Başkan Yardımcısı Aydoğdu, merkezin Uludağ Üniversitesi ve Uluslararası Tahkim Hakemleri Kurumuyla yaptığı işbirliğinin yeni programlarla sürdüğünü dile getirdi. BTSOTAM olarak dünyada ilk defa İngilizce dışında farklı bir dilde uluslararası akreditasyonlu ‘Uluslararası Tahkim Eğitimi’nin Türkçe olarak Bursa’da verildiğini hatırlatan Aydoğdu, “Ticari uyuşmazlıklar artık hayatımızın bir parçası. Başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde alternatif çözüm yöntemleri tercih ediliyor. Ülkemizde de tahkim konusunda önemli adımlar atılıyor" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<