banner359

Yezidiler Konutlara Yerleştiriliyor

IŞİD’in saldırdığı Sincar bölgesinde yaşayan Yezidiler, can korkusuyla taşıyabildikleri eşyalarını alarak bölgeden kaçışlarını sürdürüyor. Türkiye’ye giriş yapan Yezidilerin bir bölümü, Şırnak’ta konutlara yerleştirildi.Yezidiler...

07 Ağustos 2014 Perşembe 12:53
Yezidiler Konutlara Yerleştiriliyor
IŞİD’in saldırdığı Sincar bölgesinde yaşayan Yezidiler, can korkusuyla taşıyabildikleri eşyalarını alarak bölgeden kaçışlarını sürdürüyor. Türkiye’ye giriş yapan Yezidilerin bir bölümü, Şırnak’ta konutlara yerleştirildi.
Yezidiler kendileri gibi çok kişi olduğunu fakat kaçmak isteyenlerin pasaportları olmadıkları için gelemediklerini söyledi. Yezidiler geride kalanlar için yetkili kurumların devreye girmelerini istedi. Irak’taki savaş ortamında kucağında bebeği ile kaçan Kavin Hose, Sincar bölgesinden geldiklerini söyledi. Gözyaşları içinde yaşadıklarını Kürtçe anlatan Hose, "Şengal’da bir sürü kadını rehin aldılar, biz kaç kaçtık. Şengal bölgesini yerle bir ettiler. Her şeyi yakıp yıktılar. Kocamın nerede olduğunu bilmiyorum. Birkaç akrabam ile buraya geldim. Fakat pasaportları olmadığı için gelemeyen binlerce vatandaşımız var. Yetkilerden onlara yardım etmesini bekliyorum" dedi.
Iraklı Serek Huseyin ise IŞİD’in, Sincar ve köylerini yakıp yıktığını belirterek, "Köyümüzü ve Şengal’i yakıp yıktılar. Orada hala çatışmalar var. IŞİD korkusundan kaçtık, Türkiye’ye geldik. Buraya gelmek isteyen çok sayıda vatandaşımız var, ancak pasaportları olmadığı için gelemiyorlar. Türkiye’de gidebileceğimiz hiçbir yer yok. Ancak sağolsunlar Silopi’de bulunan boş konutlar var bizleri oraya yerleştirecekler" diye konuştu.
Bekir Salih ise, dün geceden itibaren konutlara yerleştiğini ve hemen hemen bütün ihtiyaçların karşılandığını söyledi. Silopili vatandaşların kendilerine yardım ettiğini kaydeden Bekir Salih, kendilerine yardım yapan herkese çok teşekkür ettiğini kaydetti.
Irak’tan gelen Yezidiler için Silopi Kaymakamlığı, Silopi Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları da harekete geçti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<