Zihin Engelli Çocuklar Börek Açtı

Bursa’da zihin engelli çocuklar börek açtı.Bursa’da bir börek firması, Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle engelli çocuklarla birlikte sosyal sorumluluk projesine imza attı. Nilüfer Özel İpek Eğitim ve Uygulama Okulu’nda bulunan zihin...

08 Aralık 2015 Salı 13:31
Zihin Engelli Çocuklar Börek Açtı
Bursa’da zihin engelli çocuklar börek açtı.
Bursa’da bir börek firması, Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle engelli çocuklarla birlikte sosyal sorumluluk projesine imza attı. Nilüfer Özel İpek Eğitim ve Uygulama Okulu’nda bulunan zihin engelli öğrenciler, börek hamuru açtı. Ellerine eldivenleri geçiren çocuklar ustalarla birlikte hamur açtı. Çocuklar ilk yumurta, un, su ve yağ ile hazırlanan hamuru hep birlikte yoğurdu. Sevimli minikler, ardından ustalarla birlikte hamura şekiller verdi. Açılan hamurla börek ve simit yapan çocuklar, daha sonra hazırladıkları ürünleri fırına sürüp pişirdi. Çocuklar kendi yaptıkları börek ve simitler afiyetle yedi.
Dünya Engelliler Gününün önemine dikkat çekmek için böyle bir faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Okul Müdürü Mesude Ezel, “Öğrencilerimizle birlikte pastalar, börekler yaptık. Çocuklarımız çok mutlu oldular” dedi.
Bu çocukların engelli olmadığını burada gördüklerini belirten börekçi Hasan Acar, “Burası uygulama ve eğitim okulu. Biz sosyal sorumluk projesiyle okulumuza faydamız olsun istedik. Çocuklarla birlikte börek, simit ve çeşitli ürünler yaptık. Öğrendiklerini satışa sunabilecekler. Bunu senede bir gün değil sık sık yapmak istiyoruz. Çocuklar çok coşkulu ve heyecanlı. Bizde onlarla birlikte olmaktan mutluyuz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<