banner359

1. sınıflar, anaokulları okula ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman açılacak? MEB duyurdu

1Eylül ayında açılacak olan okullar için öğrenciler ve veliler heyecanlı.

24 Ağustos 2021 Salı 22:48
1. sınıflar, anaokulları okula ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman açılacak? MEB duyurdu

1Eylül ayında açılacak olan okullar için öğrenciler ve veliler heyecanlı. Yüz yüze eğitim yeni eğitim öğretim yılında nasıl olacak? Milli Eğitim Bakanlığı okulların 6 Eylül'de açılacağını duyurdu. 2OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? MEB'den yapılan açıklamaya göre okullar 6 Eylül'de açılacak. Sorumluluk ev hazırlık sınıflarında yeterlilik sınavları 1 Eylül - 12 Eylül tarihleri arasında yapılacak.
Okullarla birlikte kantin, yemekhane ve pansiyonların da açılacağını, bu süreçte destekleme ve yetiştirme kurslarının sadece 8 ve 12. sınıflara yönelik olacağını belirten Özer, okullarda alınacak tedbirleri şöyle sıraladı:
"Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız, okula maske takarak gelecek. Öğrenci ve personelimizin okul içinde maskeye ihtiyaç duymaları durumunda okul idarelerimiz tarafından maskeler ücretsiz olarak sağlanacak. Kurum personeli ve öğrenciler dışındaki kişilerin okula giriş ve çıkışları okul yönetimleri tarafından sınırlandırılacak. Okullardaki tüm kapalı alanlar, her gün dezenfekte edilecek. Okuldaki sınıf ve tüm kapalı alanlarda bulunan kapı ve pencereler açılarak sık sık havalandırma sağlanacak."
3UYUM HAFTASI NE ZAMAN? 1. Sınıflar ve anaokulları için uyum eğitimi 1 - 3 Eylül tarihleri arasında olacak. 4YÜZ YÜZE EĞİTİME KATILAMAYAN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK? Bakan Özer, mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA TV ve EBA platformu aracılığıyla eğitimin devam edeceğini de kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<