banner359

Bu salgın domuz gribinden de beter!

ABD’de son 15 yıın en ağır grip salgını yaşanıyor! Hastalık Önleme ve Koruma Merkezleri (CDC), salgının birkaç hafta daha sürebileceğini, enfeksiyonel gribin benzerlerine göre bir türlü atlatılamadığını açıkladı. Ülkedeki grip salgınıyla ilgili, CDC Direktörü Anne S.

13 Şubat 2018 Salı 11:00
Bu salgın domuz gribinden de beter!

ABD’de son 15 yıın en ağır grip salgını yaşanıyor! Hastalık Önleme ve Koruma Merkezleri (CDC), salgının birkaç hafta daha sürebileceğini, enfeksiyonel gribin benzerlerine göre bir türlü atlatılamadığını açıkladı.

Ülkedeki grip salgınıyla ilgili, CDC Direktörü Anne Schuchat'tan açıklamalar geldi. Schuchat, bu yılın ocak ayının 3. haftasında 4 bin 64 kişinin zatürreyle birlikte grip nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Bu kişilerden 63'ü çocuk.

''ASLA GARDIMIZI DÜŞÜRMEMELİYİZ''
"Bu çok zor bir hastalık mevsimi olacak ve ne zaman sonlanacağını bilemiyoruz" sözleriyle salgının ciddiyetini ortaya koyan Schuchat, şunları söyledi: "Salgın üzerine öğreneceğimiz çok şey var. Bir gribin ne derece yoğun olabileceğini görmemiz açısından son ikaz niteliğinde. Asla gardımızı düşürmemeliyiz."

DOMUZ GRİBİ SALGININDAN DAHA BETER
ABD hükümetinin raporuna göre de, yaşanan grip salgını 2009 ve 2010'daki domuz gribi salgınından daha beter. 

İLAÇLAR YOK SATIYOR
Ayrıca, eczanelerdeki grip ilaçlarının yok sattığı ve bazı eyaletlerde geçen yıla oranla 6 kat fazla tüketim olduğu belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
Domuz GribiSalgın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<