Çanakkale Söğütalan Köyünde Sadece İki Kez Ezan Okunuyor

İmam, Ramazan'a bir hafta kala başka bir yere atanınca köy halkından Kamber Cantürk, vatandaşlar mağdur olmasın diye akşam namazı ile yatsı namazını kıldırmaya başladı.

14 Temmuz 2014 Pazartesi 18:13 2014-07-14 18:15:30
Çanakkale Söğütalan Köyünde Sadece İki Kez Ezan Okunuyor
Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Söğütalan köyünde, imam atanmaması sebebiyle sadece akşam ve yatsı namazlarında ezan okunuyor. 

İMAM, RAMAZAN'A 1 HAFTA KALA ATANDI


Çan'a bağlı Söğütalan köyünde görev yapan imam, Ramazan ayına bir hafta kala ilçe müftülüğü kararıyla başka bir yere atandı. İmam Mevlüt Akıncıoğlu'nun yerine köye başka kimse atanmayınca, görev köy sakinlerinden Kamber Cantürk isimli vatandaşa kaldı.


VATANDAŞLAR MAĞDUR OLMASIN DİYE 2 KEZ EZAN OKUYOR


Cantürk, Ramazan ayında vatandaşlar mağdur olmasın diye akşam namazı ile yatsı namazını kıldırmaya başladı.


"CENAZEMİZ OLSA KALDIRACAK HOCAMIZ YOK"


245 haneli 683 nüfuslu Söğütalan köyü Muhtarı Ramazan Kocabıyık, İlçe ve Çanakkale Müftülüğüne giderek imam talebinde bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ama olumlu yanıt alamadık. Bende köyümüz sakinlerinden Kamber Cantürk'e ricada bulundum. En azından akşam ve yatsı namazlarını kıldırarak köyümüz sakinlerinin teravih namazlarını camide kılmalarını sağladım. Okulların tatil olmasıyla köyümüzde bu yıl 40 öğrencimizin Kur'an-ı Kerimi okuyup hatmetmesini planlıyorduk. Köy sakinimiz Kamber Cantürk'ün köy dışında bir işi olsa, namaz kıldıracak hoca yok. Bir cenazemiz olsa kaldıracak hocamız yok. Hangi çağda yaşıyoruz? Bir sürü yeni mezun imam iş beklerken böyle bir uygulama yapılması bizi olumsuz etkiliyor. Biz, camiye kilit mi vuralım?"

İHA

Son Güncelleme: 14.07.2014 18:15
Anahtar Kelimeler:
CabakkaleImamsız Camii
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<