banner359

Liselerde sürpriz yasak!

Öğrenciler dikkat...

29 Eylül 2014 Pazartesi 20:13 2014-09-29 20:15:00
Liselerde sürpriz yasak!

  'Yüzü açık' ifadesiyle okulda peçenin önüne geçildi, istisna maddesiyle yasağın anaokulu ve ilkokullarda devamı sağlandı. Bu arada yapılan değişikliğe göre, 'dövme' ve  piercing de yasaklandı. 

“Okul içinde başı açık” ibaresi “okulda yüzü açık” olarak değiştirilerek türban serbestisi getirildi. “Yüzü açık” ibaresi ile peçe takılmasının önüne geçilirken, istisna maddesi eklenerek, türban yasağının anaokulu ve ilkokullarda devamı sağlandı. “Türbana özgürlük” adına yapılan yönetmelik değişikliğinden  dövme ve pirsing yasağı çıktı.


Peçenin önüne ‘yüzü açık’la geçildi


Yönetmelikteki “Okul içinde baş açık” ibaresi “okullarda yüzü açık” şeklinde değiştirildi. Bu değişiklikle okulda türban takılmasına izin verilmiş oldu. Ancak “yüzü açık” düzenlemesi ile “peçe” ve “çarşaf” gibi giysilerin giyilmesinin de önüne geçilmiş oldu. Ayrıca, tıpkı üniversitelerde türban takılmasına ilişkin tartışmalarda olduğu gibi, türbanın tüm okul yerleşkesinde takılıp takılamayacağı tartışmasının önüne, “okul içinde” ibaresinin “okullarda” olarak değiştirilmesi ile geçilmiş oldu.


Anaokulu ve ilkokulda yasağa devam


Okulöncesi eğitim kurumları ile birlikte, ilkokul, ortaokul ve liseleri de kapsadığından, türbana vize veren “okullarda başı açık” düzenlemesine bir istisna maddesi getirildi. Yönetmeliğe “Okulöncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda okul içinde başı açık bulunur” maddesi eklenerek, türban yasağının anaokullarında ve ilkokullarda devam etmesine karar verildi.


Sürpriz yasak:  Piercing ve dövme


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, sadece türban yasağının sonlandırılmasından söz ederek konuyu “özgürlük” açısından ele aldıklarını söylemişti. Ancak yönetmelikle başka bir  yasak uygulamaya konuldu. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsayan yönetmeliğe “vücuda  dövme yapamaz” ve “piercing takamaz” hükümleri eklendi

Son Güncelleme: 29.09.2014 20:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<